Оригінальний рецепт приготування дуже смачної піци в булочці.
Інгредієнти
Тісто
-
300 мл.
— вода
-
1.5 ч. л.
— дріжджі
-
1.5 ч. л.
— сіль
-
2 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
600 гр.
— мука
Начинка
-
— соус (маринара)
-
150 гр.
— ковбаса (пепероні дрібно нарізати)
-
250 гр.
— сир (моцарела тертий або інший)
-
1/4 склянки
— сода
-
2 ст. л.
— цукор
-
4 ст. л.
— вершкове масло (розтоплене)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Приємного апетиту!
Розвести дріжджі в теплій воді, додати оливкове масло, сіль, борошно. Замісити тісто, закрити і залишити в теплому місці на 1,5 години.
Духовку нагрійте до 175 градусів. Розімніть тісто на обробній дошці. Зліпити з тіста довгу «ковбасу». Розріжте його на 16 частин. Кожну розкачати на присипаної борошном дошці.
Викладіть на кожну корж тіста 1-2 столових ложки соусу, 2 столові ложки сиру і 1 столову ложку нарізаної пепероні.
Тісто злегка змочіть по краю і все щільно скріпіть, щоб начинка виявилася усередині.
Закип’ятіть велику каструлю з водою, куди закиньте соду і 2 столових ложки цукру (вода буде активно вирувати).
Закиньте в киплячу воду булочки (по 4 шт за раз), залиште варитися 30 секунд і шумівкою виловите їх, покладіть на деко.
Змастіть кожну розтопленим вершковим маслом, присипте сіллю грубого помелу. Випікайте при 175 градусах до золотисто-коричневої скоринки.