Відмінний рецепт приготування закритої піци з грибами, шинкою, помідорами і моцарелою. Дріжджове тісто для піци можна замінити на готове листкове.
Інгредієнти
-
500 гр.
— борошно (пшеничне)
-
2 пачки
— дріжджі (сухі)
-
9-11 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
500 гр.
— печериці
-
200 гр.
— шинка (варена)
-
250 гр.
— сир (Моцарела)
-
2 шт.
— помідори
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великого розміру)
-
1 зубчик
— часник
-
1 пачка
— кетчуп (лечо)
-
2 ч. л.
— приправа (для піци)
-
1 гілочка
— розмарин
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для тіста замішуємо в мисці до однорідної маси борошно, дріжджі, ½ чайної ложки сіль, 6-8 столових ложок олії, 250 мл води. Тісто для кальцоне накриваємо кришкою і залишаємо на 50-60 хвилин в теплому місці.
Один помідор нарізаємо на дрібні шматочки, цибулю з часником дрібно подрібнюємо.
Обсмажуємо підготовлені часник, 1 столову ложку цибулі з однією столовою ложкою олії. Потім додаємо підготовлені помідори, обсмажуємо 4 хвилини і заливаємо овочі кетчупом. Додаємо в соус для кальцоне сіль, перець і 1 чайну ложку приправи для піци. Варимо соус 10 хвилин з відкритою кришкою і остуджуємо.
Чисті печериці нарізаємо. Обсмажуємо залишки цибулі з 1 столовою ложкою олії і додаємо гриби, сіль, перець, 1 чайну ложку приправи для піци. Обсмажуємо гриби 5 хвилин, щоб випарувалася рідина.
Шинку нарізаємо соломкою, ¼ частина сиру нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо шинку з сиром в остиглі гриби і перемішуємо.
Тісто після 60 хвилин знову замішуємо, ділимо на 2 частини. Одну частину розкачуємо (30 см х 38 см), викладаємо на деко з пергаментним папером.
На підготовлене тісто викладаємо соус і начинку з грибами і шинкою. Залишаємо краю.
Другу частину тіста розкачуємо, накриваємо начинку, скріплюємо краю нижнього і верхнього шару тіста і залишаємо на 10 хвилин.
Залишився помідор і сир нарізаємо на тонкі кружечки. Викладаємо на пиріг трави, кружечки помідора і сиру Моцарелла, змащуємо тісто 1 столовою ложкою олії.
Відправляємо Кальцоне в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 35 хвилин.
Готову піцу Кальцоне нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!