Класичний рецепт ароматної піци в оригінальній подачі, бортики піци зроблені з тіста і сосисок.
Інгредієнти
Для тіста:
-
400 гр.
— мука
-
250 мл.
— вода (тепла)
-
30 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
1 ч. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
-
1 шт.
— куряче яйце
-
3 щіпки
— кунжут (насіння)
Для начинки:
-
6 шт.
— сосиски (довжина близько 20 див.)
-
3-4 скибочки
— ковбаса (копчена)
-
1/4 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/4 шт.
— перець (солодкий зелений)
-
150-170 гр.
— сир (твердий)
-
2 ст. л.
— соус (томатний)
-
2 щіпки
— орегано (сушений)
Рецепт приготування
-
Смачнющу піцу з бортиками з сосисок подаємо злегка остигнула з соусом до смаку. Приємного апетиту!
Борошно в мисці змішуємо з цукром і сіллю. Свіжі дріжджі подрібнюємо руками, додаємо в борошно і поступово вливаємо теплу воду, замішуючи руками. Замішуємо тісто 4-5 хвилин, поки тісто не відставатиме від рук. Накриваємо і залишаємо в теплі на 1 годину, потім ще замішуємо 2-3 хвилини і залишаємо на 15 хвилин.
Тонкі сосиски розрізаємо на 29-30 частин довжиною 4 див (можна брати стандартні сосиски, але кількість їх буде більше), цибулю нарізаємо півкільцями, перець — соломкою, сир натираємо.
Готове тісто ділимо на 2 частини. Першу частину тіста розкачуємо (товщина 0,5 див.) по діаметру невисокою форми, в якій будемо випікати піцу. Викладаємо заготовку в змащену форму.
Другу частину тіста розкачуємо товщиною 0,5 см. по діаметру як першу частину. Нарізаємо тісто на смужки шириною 4 см і поперек довжиною 6 див. Підготовлені частини сосисок обертаємо в шматки тіста і викладаємо у форму на тісто по краю близько один до одного.
Формуємо бортик з сосисок у тісті.
Змащуємо тісто посередині томатним соусом і посипаємо 1 щіпка орегано.
Викладаємо рівномірно натертий сир, тонкі скибочки ковбаси, підготовлені півкільця цибулі і соломку перцю. Посипаємо щіпка орегано, бортики з сосисок у тісті змащуємо збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту.
Відправляємо оригінальну піцу в духовку при 220 градусах на 15 хвилин, поки тісто з сосисками не зарум’яниться.