Піца-гамбургер


Фантастичний рецепт домашнього фаст-фуду, піца і гамбургер в одній страві. Оригінальна булка з дріжджового тіста з гамбургером всередині і ароматною піцою зовні. Незвичайне поєднання 2-х страв дає незабутній смак.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 450 гр.

    — мука

  • 250 мл.

    — вода (тепла)

  • 20 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 400 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 50 гр.

    — ковбаса (салямі)

  • 70 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 шт.

    — огірок (солоні)

  • 4 скибочки

    — помідори

  • 2 шт.

    — оливки

  • 1 щіпка

    — орегано

  • за смаком

    — кетчуп

  • за смаком

    — майонез

Рецепт приготування

    У теплій воді розчиняємо цукор, додаємо масло і подрібнені дріжджі (можна подрібнити руками). Залишаємо на столі, поки дріжджі з водою не запіняться. Потім вливаємо суміш з дріжджів борошно (200 гр.) і добре перемішуємо. Порціями, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, додаємо залишки борошна (250 гр.), сіль і замішуємо готове тісто руками 2-3 хвилини. Залишаємо накритим на 60-90 хвилин. Готове дріжджове тісто можна купити в магазині, що прискорить процес приготування піци-гамбургера.

    Поки підходить тісто, готуємо начинку для піци-гамбургера. З яловичого фаршу (попередньо солимо) формуємо 4 плоскі котлети і швидко обсмажуємо з 2-х боків до коричневого кольору. Повністю котлети готувати не треба, т. к. піцу-гамбургер ще будемо запікати в духовці. Солоні огірки, салямі і сир нарізаємо на тонкі скибочки.


    Тісто для піци-гамбургера розгортаємо в прямокутник товщиною 1 см. і розрізаємо на 2 рівні частини. Середину кожного прямокутника поливаємо кетчупом (по 1-1,5 ч. л.) і майонезом (по 1-1,5 ч. л.). Додаємо по 2 скибочки помідора.


    На свіжі помідори викладаємо тонкі скибочки солоних огірків.


    На огірки викладаємо по одній обсмаженої біфштексу і по 2 скибочки сиру.


    Накриваємо зверху ще однією котлетою.


    Закриваємо ароматну начинку для гамбургера тістом, акуратно формуємо булку і перевертаємо на деко з пекарської папером.


    Кожен підготовлений закритий гамбургер змащуємо кетчупом і викладаємо зверху скибочки салямі.


    Накриваємо салямі скибочками сиру, посипаємо орегано і додаємо нарізані оливки.
    Відправляємо піцу-гамбургер в духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин.

    Смачнющу піцу-гамбургер трохи охолоджуємо і подаємо з холодним освіжаючим напоєм. Приємного апетиту!