Фантастичний рецепт домашнього фаст-фуду, піца і гамбургер в одній страві. Оригінальна булка з дріжджового тіста з гамбургером всередині і ароматною піцою зовні. Незвичайне поєднання 2-х страв дає незабутній смак.
Інгредієнти
Для тіста:
-
450 гр.
— мука
-
250 мл.
— вода (тепла)
-
20 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
400 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
50 гр.
— ковбаса (салямі)
-
70 гр.
— сир (твердий)
-
2 шт.
— огірок (солоні)
-
4 скибочки
— помідори
-
2 шт.
— оливки
-
1 щіпка
— орегано
-
за смаком
— кетчуп
-
за смаком
— майонез
Рецепт приготування
У теплій воді розчиняємо цукор, додаємо масло і подрібнені дріжджі (можна подрібнити руками). Залишаємо на столі, поки дріжджі з водою не запіняться. Потім вливаємо суміш з дріжджів борошно (200 гр.) і добре перемішуємо. Порціями, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, додаємо залишки борошна (250 гр.), сіль і замішуємо готове тісто руками 2-3 хвилини. Залишаємо накритим на 60-90 хвилин. Готове дріжджове тісто можна купити в магазині, що прискорить процес приготування піци-гамбургера.
Поки підходить тісто, готуємо начинку для піци-гамбургера. З яловичого фаршу (попередньо солимо) формуємо 4 плоскі котлети і швидко обсмажуємо з 2-х боків до коричневого кольору. Повністю котлети готувати не треба, т. к. піцу-гамбургер ще будемо запікати в духовці. Солоні огірки, салямі і сир нарізаємо на тонкі скибочки.
Тісто для піци-гамбургера розгортаємо в прямокутник товщиною 1 см. і розрізаємо на 2 рівні частини. Середину кожного прямокутника поливаємо кетчупом (по 1-1,5 ч. л.) і майонезом (по 1-1,5 ч. л.). Додаємо по 2 скибочки помідора.
На свіжі помідори викладаємо тонкі скибочки солоних огірків.
На огірки викладаємо по одній обсмаженої біфштексу і по 2 скибочки сиру.
Накриваємо зверху ще однією котлетою.
Закриваємо ароматну начинку для гамбургера тістом, акуратно формуємо булку і перевертаємо на деко з пекарської папером.
Кожен підготовлений закритий гамбургер змащуємо кетчупом і викладаємо зверху скибочки салямі.
Накриваємо салямі скибочками сиру, посипаємо орегано і додаємо нарізані оливки.
Відправляємо піцу-гамбургер в духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин.
Смачнющу піцу-гамбургер трохи охолоджуємо і подаємо з холодним освіжаючим напоєм. Приємного апетиту!