Піца з салямі і грибами


Смачна домашня піца з салямі, копченою грудинкою, кукурудзою, оливками, грибами, перцем і сиром.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки

    — мука

  • 1/2 пакетика

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ч. л.

    — вершкове масло

  • 1 склянка

    — молоко

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 2 щіпки

    — сіль

Для соусу:

  • 5-6 ст. л.

    — кетчуп

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — орегано

Для начинки:

  • 200-250 гр.

    — сир

  • 12 скибочок

    — свинина (копчена грудинка)

  • 100-150 гр.

    — ковбаса (салямі)

  • 4-5 шт.

    — печериці

  • 1/4 банки

    — кукурудза

  • 12 шт.

    — оливки

  • за смаком

    — перець (маринований)

Рецепт приготування

    У миску просіваємо борошно через сито і додаємо сіль. Трохи нагріваємо молоко, розтоплюємо вершкове масло. Перемішуємо в молоці масло, дріжджі і цукор. Поступово вливаємо молоко в борошно, замішуємо тісто і формуємо кулю. Накриваємо замішане тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб тісто виросло в 2 рази.

    Цибулю з часником, дрібно нарізаємо і обсмажуємо з 1 ст. л. рослинного масла. Додаємо кетчуп, орегано, мелений перець і варимо кілька хвилин. Гриби нарізаємо часточками, ковбасу — кружечками.


    Підготовлене тісто розкачуємо по ширині листа, викладаємо на змащене деко. Змащуємо тісто підготовленим томатним соусом і посипаємо половиною натертого сиру.


    Рівномірно розподіляємо кружальця салямі і шматки копченої грудинки.


    Рівномірно розподіляємо кукурудзу і оливки, розрізані навпіл.


    Посипаємо залишками натертого сиру, викладаємо підготовлені скибочки грибів і за бажанням шматочки маринованого перцю. Відправляємо підготовлену піцу з салямі в попередньо розігріту духовку до 220 градусів на 10-13 хвилин.

    Готову ароматну піцу остуджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!