Смачна домашня піца з салямі, копченою грудинкою, кукурудзою, оливками, грибами, перцем і сиром.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2 склянки
— мука
-
1/2 пакетика
— дріжджі (сухі)
-
1 ч. л.
— вершкове масло
-
1 склянка
— молоко
-
1 ч. л.
— цукор
-
2 щіпки
— сіль
Для соусу:
-
5-6 ст. л.
— кетчуп
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— орегано
Для начинки:
-
200-250 гр.
— сир
-
12 скибочок
— свинина (копчена грудинка)
-
100-150 гр.
— ковбаса (салямі)
-
4-5 шт.
— печериці
-
1/4 банки
— кукурудза
-
12 шт.
— оливки
-
за смаком
— перець (маринований)
Рецепт приготування
У миску просіваємо борошно через сито і додаємо сіль. Трохи нагріваємо молоко, розтоплюємо вершкове масло. Перемішуємо в молоці масло, дріжджі і цукор. Поступово вливаємо молоко в борошно, замішуємо тісто і формуємо кулю. Накриваємо замішане тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб тісто виросло в 2 рази.
Цибулю з часником, дрібно нарізаємо і обсмажуємо з 1 ст. л. рослинного масла. Додаємо кетчуп, орегано, мелений перець і варимо кілька хвилин. Гриби нарізаємо часточками, ковбасу — кружечками.
Підготовлене тісто розкачуємо по ширині листа, викладаємо на змащене деко. Змащуємо тісто підготовленим томатним соусом і посипаємо половиною натертого сиру.
Рівномірно розподіляємо кружальця салямі і шматки копченої грудинки.
Рівномірно розподіляємо кукурудзу і оливки, розрізані навпіл.
Посипаємо залишками натертого сиру, викладаємо підготовлені скибочки грибів і за бажанням шматочки маринованого перцю. Відправляємо підготовлену піцу з салямі в попередньо розігріту духовку до 220 градусів на 10-13 хвилин.
Готову ароматну піцу остуджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!