Піца-пиріг


Оригінальний рецепт смачного пирога (піца) з начинкою з шинки, салямі, грибів, кукурудзи і сиру. Багатошарова піца.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 гр.

    — мука

  • 245 мл

    — вода (тепла)

  • 7 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ст. л.

    — мед

  • 2 ч. л.

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

Для начинки:

  • 300 гр.

    — соус (томатний)

  • 250 гр.

    — шинка

  • 170 гр.

    — ковбаса (салямі)

  • 200 гр.

    — гриби (консервовані)

  • 190 гр.

    — кукурудза (консервована)

  • 520 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

Рецепт приготування

    У теплій воді розчиняємо мед і висипаємо дріжджі. Перемішуємо і чекаємо, поки дріжджі піднімуться.


    У борошно додаємо сіль, рослинне масло і дріжджову суміш. Добре перемішуємо і замішуємо тісто. Залишаємо накритим на столі на 20 хвилин.


    Цибуля розрізаємо на 4 частини і нарізаємо соломкою, шинку — невеликими шматочками, салямі — кружальцями, гриби — скибочками. Кукурудзу зливаємо, сир натираємо.


    Готове тісто ділимо на 5 частин.


    4 частини тесту розгортаємо в круглі коржі. Обрізаємо по формі, в якій будемо запікати піцу-пиріг. Обрізки з’єднуємо з другою частиною тіста.


    Підготовлені коржі випікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах 8-10 хвилин. Отримуємо 4 коржа.


    Решту тіста ділимо навпіл, розгортаємо для бортика форми в довгі прямокутники.


    Форму зі знімним бортом змащуємо маслом і формуємо з підготовлених прямокутників звисаючі борти.


    На дно викладаємо готовий корж, з’єднуємо з бортиком і змащуємо томатним соусом (2-3 ст. л.).


    Викладаємо на змащений корж половину підготовленої шинки, ½ частина кукурудзи, половину цибулі і ¼ частину сиру.


    Накриваємо другим коржем, змащуємо соусом, викладаємо половину салямі, всі скибочки грибів.


    Накриваємо ¼ частиною підготовленого натертого сиру. Наступний шар: корж з соусом, залишки шинки, кукурудзи, цибулі і ¼ частину сиру.


    Останній шар: корж з соусом, залишки салямі і сиру. Піднімаємо тісто звисало з бортиків і закріплюємо. Щоб уникнути протікання, дно форми можна обернути фольгою.


    Выкаем ароматну піцу-пиріг при 200 градусах 25-30 хвилин. Трохи охолоджуємо і знімаємо бортик.

    Готову смачнющу піцу-пиріг ріжемо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!