Оригінальний рецепт смачного пирога (піца) з начинкою з шинки, салямі, грибів, кукурудзи і сиру. Багатошарова піца.
Інгредієнти
Для тіста:
-
500 гр.
— мука
-
245 мл
— вода (тепла)
-
7 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1 ст. л.
— мед
-
2 ч. л.
— сіль
-
2 ст. л.
— рослинна олія
Для начинки:
-
300 гр.
— соус (томатний)
-
250 гр.
— шинка
-
170 гр.
— ковбаса (салямі)
-
200 гр.
— гриби (консервовані)
-
190 гр.
— кукурудза (консервована)
-
520 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
Рецепт приготування
У теплій воді розчиняємо мед і висипаємо дріжджі. Перемішуємо і чекаємо, поки дріжджі піднімуться.
У борошно додаємо сіль, рослинне масло і дріжджову суміш. Добре перемішуємо і замішуємо тісто. Залишаємо накритим на столі на 20 хвилин.
Цибуля розрізаємо на 4 частини і нарізаємо соломкою, шинку — невеликими шматочками, салямі — кружальцями, гриби — скибочками. Кукурудзу зливаємо, сир натираємо.
Готове тісто ділимо на 5 частин.
4 частини тесту розгортаємо в круглі коржі. Обрізаємо по формі, в якій будемо запікати піцу-пиріг. Обрізки з’єднуємо з другою частиною тіста.
Підготовлені коржі випікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах 8-10 хвилин. Отримуємо 4 коржа.
Решту тіста ділимо навпіл, розгортаємо для бортика форми в довгі прямокутники.
Форму зі знімним бортом змащуємо маслом і формуємо з підготовлених прямокутників звисаючі борти.
На дно викладаємо готовий корж, з’єднуємо з бортиком і змащуємо томатним соусом (2-3 ст. л.).
Викладаємо на змащений корж половину підготовленої шинки, ½ частина кукурудзи, половину цибулі і ¼ частину сиру.
Накриваємо другим коржем, змащуємо соусом, викладаємо половину салямі, всі скибочки грибів.
Накриваємо ¼ частиною підготовленого натертого сиру. Наступний шар: корж з соусом, залишки шинки, кукурудзи, цибулі і ¼ частину сиру.
Останній шар: корж з соусом, залишки салямі і сиру. Піднімаємо тісто звисало з бортиків і закріплюємо. Щоб уникнути протікання, дно форми можна обернути фольгою.
Выкаем ароматну піцу-пиріг при 200 градусах 25-30 хвилин. Трохи охолоджуємо і знімаємо бортик.
Готову смачнющу піцу-пиріг ріжемо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!