Самий смачний, корисний Малиновий конфі для начинок в торті і тістечок і для зимових заготовок. Тут детальний рецепт з покроковими фото.
Привіт, привіт! Сьогодні поділюся з вами чудовим і простим рецептом. Малиновий конфі — це один з найбільш часто використовуваних конфітюрів для начинок і прошарків в кондитерських виробах.
Він підходить для тортів, капкейків, різноманітних тістечок, тарталеток. Тому що добре желирующая і у виробах не розтікається. Малиновий конфі можна зробити дуже щільним, створити з нього прошарок між коржами, і тоді ваш торт буде чудово тримати форму.
Я рекомендую робити з нього начинку в торті Червоний оксамит. Переходьте за посиланням і готуйте такого ж чудового красеня!) Повинна зізнатися, що конкретно в цьому торті я таку прошарок не робила, але вам ніщо не заважає. Потрібно просто поверх кожного коржа покласти шар з застиглого малинового конфі — виходить чудово!
До того ж малиновий конфі має ніжний злегка кислуватий смак, який відмінно розбавить солодкість будь-якого крему в тортах або тістечок. Виходить дуже смачний мікс з різних смаків!
Цей десерт чудово зарекомендував себе як самостійну страву. Їм можна ласувати, запиваючи чаєм з молоком, в прикуску з млинцями — виходить дуже смачно!
Наш малиновий конфі буде мати досить-таки міцну консистенцію. Працювати з ним одне задоволення.
Готувати його можна на агар-агарі або желатині.
В моєму рецепті версія з замороженої малини з желатином.
Отже, як зробити малиновий конфі в домашніх умовах — простий рецепт з фото покроково.
Нам знадобиться:
- 210 гр — малинового пюре (без кісточок)
- 9 гр желатину (120 блум) + 54 гр води або 6 гр желатину (220 блум) + 36 гр води
- 90 гр — цукру
Примітка:
- Желатин має різну силу, вона вимірюється в БЛУМАХ, тому, кількість желатину беріть 6 або 9 грам, залежно від його сили.
- Желатин гранульований марок Айдиго, Dr.Oetker, Ewald має 200-220 блум.
- У желатину тих же марок — 120-170 блум
- Малинове пюре можна взяти готове, або зробити його самостійно, про що я напишу нижче.
- Кількості малинового конфі, приготований за цим рецептом, вистачить для прошарку в торті діаметром 20 см і товщиною 2,5 см, або для наповнення начинкою 24-х заварних тістечок Шу.
Першим ділом приготуємо малинове пюре
Нам буде потрібно малина свіжа або заморожена.
Якщо у вас малина заморожена, як у мене, тоді помістіть її в сотейник з товстим дном, налийте 50 гр води і поставте на плиту на сильний вогонь. Малина дуже швидко розтане і дасть сік.
Кип’ятити не треба. Зніміть з вогню і покладіть в чашу блендера. Якщо у вас малина свіжа, тоді просто помістіть її в чашу блендера.
Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в пюре.
Тепер треба відокремити кісточки. Для цього процідіть пюре через сито, ось так.
З допомогою силіконової лопатки продавіть всю рідину через сито так, щоб залишилися тільки кісточки.
Малинове пюре готове, тепер будемо робити з нього конф.
Готуємо малиновий конфі
Желатин замочити холодної води до набухання.
Відважити потрібну кількість пюре, засипати в нього цукор і поставити на вогонь.
Підігрівати до повного розчинення цукру.
Тепер — увага! Якщо ви готуєте конфі для того, щоб відразу використовувати в кондитерських виробах як начинку або прошарок, тобто не для довгого зберігання, тоді варити не треба! Так він краще зберігає вітаміни і буде більш корисним.
У випадку, якщо ваш конфі буде з’їдений не відразу), наприклад, коли ви готуєте його на зиму, тоді закип’ятіть, щоб не заграє при тривалому зберіганні.
Потім влийте в гаряче пюре набряклий желатин і перемішайте.
Малиновий конфі готовий, тепер можна перелити його в пастеризованную банку і прибрати в холодильник для зберігання, або використовувати за вашим бажанням.
Наприклад, в якості начинки в тістечка Шу, в Муссовом торті з дзеркальною глазур’ю або прошарку в торті Червоний оксамит. Я перелила в баночку.
Малиновий конфі дуже добре застигає практично до стану мармеладу. Його можна готувати заздалегідь, а перед використанням (в якості начинки або прошарку) просто трохи підігріти на водяній бані і він розтане, а потім знову стане щільним вже в готовому виробі.
Саме так я зробила, коли пекла ось ці неймовірні тістечка Шу з малиновою начинкою!
Пропоную вам теж спробувати їх приготувати, рецепт з докладним покроковим описом знайдете, натиснувши на назву вище по тексту. Запевняю вас, одного тістечка завжди замало, аж надто вони смачні)!
Зберігання
Зберігати малиновий конфі під закритою кришкою можна довго в холодильнику, або заморозити. Після розморожування конфі, зроблений на желатині, не тече.
А куди ви застосували свій малиновий конф? Напишіть про це нижче в коментарях, можна також прикріпити фото ваших шедеврів.
Сподіваюся, рецепт був корисний.
Приємного апетиту і гарного дня!