Малиновий конфі

Самий смачний, корисний Малиновий конфі для начинок в торті і тістечок і для зимових заготовок. Тут детальний рецепт з покроковими фото.

Привіт, привіт! Сьогодні поділюся з вами чудовим і простим рецептом. Малиновий конфі — це один з найбільш часто використовуваних конфітюрів для начинок і прошарків в кондитерських виробах.

Він підходить для тортів, капкейків, різноманітних тістечок, тарталеток. Тому що добре желирующая і у виробах не розтікається. Малиновий конфі можна зробити дуже щільним, створити з нього прошарок між коржами, і тоді ваш торт буде чудово тримати форму.

Я рекомендую робити з нього начинку в торті Червоний оксамит. Переходьте за посиланням і готуйте такого ж чудового красеня!) Повинна зізнатися, що конкретно в цьому торті я таку прошарок не робила, але вам ніщо не заважає. Потрібно просто поверх кожного коржа покласти шар з застиглого малинового конфі — виходить чудово!

До того ж малиновий конфі має ніжний злегка кислуватий смак, який відмінно розбавить солодкість будь-якого крему в тортах або тістечок. Виходить дуже смачний мікс з різних смаків!

Цей десерт чудово зарекомендував себе як самостійну страву. Їм можна ласувати, запиваючи чаєм з молоком, в прикуску з млинцями — виходить дуже смачно!

Наш малиновий конфі буде мати досить-таки міцну консистенцію. Працювати з ним одне задоволення.

Готувати його можна на агар-агарі або желатині.

В моєму рецепті версія з замороженої малини з желатином.

Отже, як зробити малиновий конфі в домашніх умовах — простий рецепт з фото покроково.

Нам знадобиться:

  1. 210 гр — малинового пюре (без кісточок)
  2. 9 гр желатину (120 блум) + 54 гр води або 6 гр желатину (220 блум) + 36 гр води
  3. 90 гр — цукру

Примітка:

  • Желатин має різну силу, вона вимірюється в БЛУМАХ, тому, кількість желатину беріть 6 або 9 грам, залежно від його сили.
  • Желатин гранульований марок Айдиго, Dr.Oetker, Ewald має 200-220 блум.
  • У желатину тих же марок — 120-170 блум
  • Малинове пюре можна взяти готове, або зробити його самостійно, про що я напишу нижче.
  • Кількості малинового конфі, приготований за цим рецептом, вистачить для прошарку в торті діаметром 20 см і товщиною 2,5 см, або для наповнення начинкою 24-х заварних тістечок Шу.

Першим ділом приготуємо малинове пюре

Нам буде потрібно малина свіжа або заморожена.

Якщо у вас малина заморожена, як у мене, тоді помістіть її в сотейник з товстим дном, налийте 50 гр води і поставте на плиту на сильний вогонь. Малина дуже швидко розтане і дасть сік.

Кип’ятити не треба. Зніміть з вогню і покладіть в чашу блендера. Якщо у вас малина свіжа, тоді просто помістіть її в чашу блендера.

Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в пюре.

Тепер треба відокремити кісточки. Для цього процідіть пюре через сито, ось так.

З допомогою силіконової лопатки продавіть всю рідину через сито так, щоб залишилися тільки кісточки.

Малинове пюре готове, тепер будемо робити з нього конф.

Готуємо малиновий конфі

Желатин замочити холодної води до набухання.

Відважити потрібну кількість пюре, засипати в нього цукор і поставити на вогонь.

Підігрівати до повного розчинення цукру.

Тепер — увага! Якщо ви готуєте конфі для того, щоб відразу використовувати в кондитерських виробах як начинку або прошарок, тобто не для довгого зберігання, тоді варити не треба! Так він краще зберігає вітаміни і буде більш корисним.

У випадку, якщо ваш конфі буде з’їдений не відразу), наприклад, коли ви готуєте його на зиму, тоді закип’ятіть, щоб не заграє при тривалому зберіганні.

Потім влийте в гаряче пюре набряклий желатин і перемішайте.

Малиновий конфі готовий, тепер можна перелити його в пастеризованную банку і прибрати в холодильник для зберігання, або використовувати за вашим бажанням.

Наприклад, в якості начинки в тістечка Шу, в Муссовом торті з дзеркальною глазур’ю або прошарку в торті Червоний оксамит. Я перелила в баночку.

Малиновий конфі дуже добре застигає практично до стану мармеладу. Його можна готувати заздалегідь, а перед використанням (в якості начинки або прошарку) просто трохи підігріти на водяній бані і він розтане, а потім знову стане щільним вже в готовому виробі.

Саме так я зробила, коли пекла ось ці неймовірні тістечка Шу з малиновою начинкою!

Пропоную вам теж спробувати їх приготувати, рецепт з докладним покроковим описом знайдете, натиснувши на назву вище по тексту. Запевняю вас, одного тістечка завжди замало, аж надто вони смачні)!

Зберігання

Зберігати малиновий конфі під закритою кришкою можна довго в холодильнику, або заморозити. Після розморожування конфі, зроблений на желатині, не тече.

А куди ви застосували свій малиновий конф? Напишіть про це нижче в коментарях, можна також прикріпити фото ваших шедеврів.

Сподіваюся, рецепт був корисний.

Приємного апетиту і гарного дня!