Лимонні капкейки — це неймовірно смачні маленькі тортики в склянці. Тут простий рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Лимонні капкейки — це красиві маленькі тортики в склянці з найніжнішим лимонним бісквітом, начинкою з Лимонного курда і шапочками з Крему чіз на олії. У цій статті я напишу для вас найбільш простий і докладний рецепт для того, щоб ви змогли приготувати їх своїми руками. Адже немає нічого смачніше домашньої випічки!
Я тут, у списку інгредієнтів вкажу кількість продуктів для всіх складових цього десерту. Але описувати буду тільки етапи приготування тіста, випічку і складання капкейків. А як приготувати Лимонний курд для начинки і Крем-чіз на олії для прикраси — ви знайдете, перейшовши за посиланнями в назвах. Там у кожному рецепті все дуже зрозуміло описано. Заходьте, повторюйте за мною і все обов’язково вийде!)
Черговість ваших дій буде така:
Спочатку я рекомендую приготувати Крем для прикраси і поставити його в холодильник для стабілізації. Потім зробити тісто для капкейків, розкласти його по формах, поставити в духовку випікати. Поки кексики печуться приготуйте Лимонний курд для начинки. І в останню чергу зберіть і прикрасьте капкейки.
Отже, як приготувати найсмачніші лимонні капкейки в домашніх умовах — докладний рецепт покроково з фото.
Лимонний курд:
- цукор — 120 гр
- свіжовичавлений сік лимона — 80 гр
- цедра 1-го великого лимона
- масло — 80 г
- крохмаль — 1,5 ст. л. (за бажанням)
- жовтки — 4 шт.
Крем-чіз на олії
- вершковий сир — 400 гр
- масло 82,5% — 150 г
- цукрова пудра — 100 г
Продукти для тіста:
- сметана 15% — 120 гр
- борошно — 200 г
- масло вершкове — 110 гр
- розпушувач тіста — 5 гр
- цедра 1-го лимона
- яйця — 2 шт.
- цукор — 250 г
- сік лимона — 20 гр
Примітка:
- З кількості інгредієнтів, зазначених у списку вийде приблизно 18 капкейків.
- Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Для випічки вам знадобляться спеціальні паперові капсули для капкейків. Придбати їх можна в будь-якому супермаркеті. В Магніті вони точно є.
- Прості капсули потрібно буде встановити в металеву або силіконову форму. Для посилених капсул (з укріпленим бортиком) не потрібно додаткових пристосувань.
- Я рекомендую лимонний курд для начинки приготувати без крохмалю. Тоді він вийде більш рідкий і добре просочить собою майбутні капкейки.
Готуємо Лимонні капкейки
Спочатку натріть на дрібній тертці цедру лимона (тільки жовту частину) і відставте поки в сторону. З решти лимона вичавте сік і теж приберіть в бік.
Тепер у глибокій чашці збийте міксером м’яке вершкове масло до пишноти, потім додайте цукор і знову збийте. Маса повинна стати білою і збільшитися в об’ємі в два рази приблизно так, як на фото нижче.
Тепер продовжуйте збивати і додайте яйця по одному. Добре перемішуючи після кожного додавання.
Як тільки маса досить збита, вимкніть міксер, додайте сік лимона, сметану і цедру. Знову увімкніть міксер на середній швидкості і все перемішайте.
Сухі інгредієнти (розпушувач і борошно) з’єднайте в окремій чашці, добре перемішайте і просіяти.
Тепер за два рази додайте її в загальну масу, перемішуючи після кожного додавання силіконової лопаткою.
Довго не вимішуйте тісто. Як тільки воно стало однорідним, припиніть перемішувати. У результаті повинно вийти повітряне, але не рідке тісто як на фото нижче.
Зараз прийшов час включити духовку для прогріву на 170 градусів.
Поки духовка нагрівається, перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 2-2,5 см. Якщо такої насадки ні, тоді просто відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло отвір потрібного діаметру.
Тепер з кондитерського мішка отсадите тісто в підготовлені паперові капсули так, щоб вони були заповнені приблизно на ⅔ частини. Можна трохи більше, але тільки зовсім трохи.
Духовка вже нагрілася. Тепер поставте в неї заповнені капсули. Випікати потрібно 20-25 хвилин при температурі 170 градусів на середньому рівні духовки, режим «верх-низ».
Як ви пам’ятаєте, зараз потрібно зайнятися приготуванням Лимонного курда для начинки. Рецепт на засланні з назвою, заходьте, готуйте.
Тим часом не забувайте про кексики, які печуться в духовці. Готовність перевірте після 20 хвилин від початку випікання з сухою дерев’яною шпажці.
Збираємо Лимонні капкейки
По готовності дістаньте їх з духовки, звільнити від металевою або силіконової форми. Паперові стаканчики знімати не потрібно. Остудіть до кімнатної температури.
Тепер виконайте в кексиках канавки для того, щоб потім заповнити їх начинкою.
Готовий лимонний курд перекладіть в кондитерський мішок без насадки. Відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло маленьке отвір, приблизно 7-8 мм в діаметрі. Отсадите начинку всередину канавок, заповніть їх до країв.
Крем-чіз дістаньте з холодильника, добре перемішайте силіконової лопаткою, перекладіть в кондитерський мішок з насадкою (моя насадка — закрита зірка). І отсадите високі гарні шапочки на ваші капкейки.
Якщо хочете зробити кольорові шапочки у капкейків, тоді крем попередньо пофарбуйте жиро-водорозчинним барвником. У мене це гелевий харчовий барвник Top decor.
Ось такі чудові лимонні капкейки у мене вийшли. Впевнена, що у вас будуть ще краще!
Зараз помістіть готові капкейки в паперову коробку з кришкою і поставте в холодильник на 3-4 години для дозрівання.
А це вони ж в розрізі. Завдяки соковитою начинки вони добре просочилися і стали дуже ніжні і неймовірно смачні.
Приємного вам апетиту і смачної випічки!