Ароматний ситний салат з вареної білої квасолі, консерви з тунця, ріпчастої цибулі з заправкою з оливкового масла, петрушки і соку лимона.
Інгредієнти
-
150 гр.
— квасоля (біла)
-
200 гр.
— тунець (консерви)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
1/2 шт.
— лимон
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Боби білої квасолі заздалегідь замочуємо у воді на 12 годин. Через 12 годин з квасолі воду зливаємо і варимо квасолю в солоній воді 60-70 хвилин, поки не стане м’якою. Потім відкидаємо готову квасолю на друшляк і охолодити.
Очищений червоний цибулю нарізаємо півкільцями і, для видалення гіркоти, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Віджимаємо.
У миску нарізаємо дрібно петрушку, додаємо масло, сік лимона і добре перемішуємо. Ароматна заправка для квасоляного салату готова.
У миску викладаємо підготовлену квасолю і півкільця цибулі. Тунець відкриваємо, зливаємо і трохи подрібнюємо виделкою. Викладаємо тунець в миску до квасолі і цибулі, додаємо ароматну заправку, трохи солі і перемішуємо.
Подаємо смачний квасолевий салат відразу до смаженої картоплі або тушкованим овочам. Приємного апетиту!