Квасолевий салат з тунцем


Ароматний ситний салат з вареної білої квасолі, консерви з тунця, ріпчастої цибулі з заправкою з оливкового масла, петрушки і соку лимона.

Інгредієнти

  • 150 гр.

    — квасоля (біла)

  • 200 гр.

    — тунець (консерви)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Боби білої квасолі заздалегідь замочуємо у воді на 12 годин. Через 12 годин з квасолі воду зливаємо і варимо квасолю в солоній воді 60-70 хвилин, поки не стане м’якою. Потім відкидаємо готову квасолю на друшляк і охолодити.


    Очищений червоний цибулю нарізаємо півкільцями і, для видалення гіркоти, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Віджимаємо.


    У миску нарізаємо дрібно петрушку, додаємо масло, сік лимона і добре перемішуємо. Ароматна заправка для квасоляного салату готова.


    У миску викладаємо підготовлену квасолю і півкільця цибулі. Тунець відкриваємо, зливаємо і трохи подрібнюємо виделкою. Викладаємо тунець в миску до квасолі і цибулі, додаємо ароматну заправку, трохи солі і перемішуємо.

    Подаємо смачний квасолевий салат відразу до смаженої картоплі або тушкованим овочам. Приємного апетиту!