Заради смачної і натуральній ковбаси варто придбати ветчинницу. Це спеціальний пристрій для приготування шинки, рулетів та інших делікатесів з м’яса, птиці або риби з додаванням різних спецій і наповнювачів. Принцип роботи приладу полягає в стисненні інгредієнтів всередині прес-форми при одночасній теплової обробки (варіння або запіканні).
Інгредієнти
-
700 гр.
— свинина (лопатка)
-
250 гр.
— м’ясний фарш
-
1 ч. л.
— сіль (з гіркою)
-
0,5 ч. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
2-3 зубчики
— часник
-
2 ч. л.
— желатин
-
50 мл.
— вода
Рецепт приготування
Свинину нарізати на невеликі шматочки, злегка відбити і додати в миску.
Додати фарш до шматочків, воду, перець, желатин, сіль, цукор і часник пропустити через прес). Все ретельно перемішати, накрити миску харчовою плівкою і настоювати в холодильнику 6-7 годин.
Беремо ветчинницу, вставляємо пакет для запікання і заповнюють фаршем. Щільно притискаємо фарш в пакеті і зав’язуємо. Наполягаємо в холодильнику ще 2 години.
У велику каструлю наливаємо води і занурюємо туди ветчинницу, вода повинна повністю покривати її.
Варимо при температурі 80 -85 градусів 2 години. Потім ветчинницу остуджуємо. Виймаємо ковбасу. Все готово.
Приємного апетиту!