Ковбаса з свинини


Заради смачної і натуральній ковбаси варто придбати ветчинницу. Це спеціальний пристрій для приготування шинки, рулетів та інших делікатесів з м’яса, птиці або риби з додаванням різних спецій і наповнювачів. Принцип роботи приладу полягає в стисненні інгредієнтів всередині прес-форми при одночасній теплової обробки (варіння або запіканні).

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — свинина (лопатка)

  • 250 гр.

    — м’ясний фарш

  • 1 ч. л.

    — сіль (з гіркою)

  • 0,5 ч. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 2-3 зубчики

    — часник

  • 2 ч. л.

    — желатин

  • 50 мл.

    — вода

Рецепт приготування

    Свинину нарізати на невеликі шматочки, злегка відбити і додати в миску.


    Додати фарш до шматочків, воду, перець, желатин, сіль, цукор і часник пропустити через прес). Все ретельно перемішати, накрити миску харчовою плівкою і настоювати в холодильнику 6-7 годин.


    Беремо ветчинницу, вставляємо пакет для запікання і заповнюють фаршем. Щільно притискаємо фарш в пакеті і зав’язуємо. Наполягаємо в холодильнику ще 2 години.


    У велику каструлю наливаємо води і занурюємо туди ветчинницу, вода повинна повністю покривати її.

    Варимо при температурі 80 -85 градусів 2 години. Потім ветчинницу остуджуємо. Виймаємо ковбасу. Все готово.

    Приємного апетиту!