Простий рецепт дуже смачної домашньої шинки з курячої грудки з ароматним зеленим соусом з петрушки, оливкової олії, часнику, розмарину і орегано.
Інгредієнти
Для шинки:
-
1 шт.
— курка (філе грудки, 500 гр.)
-
2 ч. л.
— сіль (з гіркою)
-
2 ст. л.
— цукор
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
Для зеленого соусу:
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 гілочка
— розмарин
-
1 ч. л.
— орегано (сушені подрібнені листя)
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
Рецепт приготування
-
Ароматну курячу шинку звільняємо від пакета, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!
З філе курячої грудки видаляємо шкіру, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Філе грудки беремо одним шматком. Посипаємо підготовлене куряче філе цукром, сіллю, перцем, злегка масажуючи філе і викладаємо в щільний пакет.
Відправляємо пакет з філе в холодильник на 2 дні, через 48 годин в пакеті утворюється багато рідини.
Мариноване філе промиваємо і викладаємо в холодну воду на 1 годину, потім виймаємо і просушуємо серветками. У чашу блендера викладаємо промиті гілочки петрушка, розмарину, додаємо очищений часник, орегано, оливкова олія і подрібнюємо. Приготувати ароматний соус можна і в ступці. Викладаємо підготовлений зелений соус на куряче філе.
Філе з зеленим соусом звертаємо в рулет і викладаємо в пакет для запікання (підійде будь-який пакет, який витримує високі температури).
Звертаємо щільно пакет з філе і закріплюємо мотузкою.
Викладаємо підготовлений рулет в гарячу воду, щоб рулет був повністю покритий водою, опускаємо на рулет тарілку, накриваємо кришкою і варимо шинку після закипання на мінімальному вогні 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо рулет накритим на 90 хвилин.
Шинку в пакеті викладаємо в миску, ставимо вантаж і відправляємо в холодильник на 7-8 годин.