Відмінний рецепт приготування смачних булочок з корицею.
Інгредієнти
-
1 кг.
— борошно (пшеничне)
-
500 мл.
— молоко (тепле)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
20 гр.
— дріжджі
-
150 гр.
— вершкове масло
-
125 гр.
— цукор
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для начинки
-
125 гр.
— вершкове масло
-
2 ст. л.
— кориця (мелена)
-
6 ст. л.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце
Рецепт приготування
-
Запікаємо булочки в духовці при 220 градусах 10-12 хвилин до золотисто-коричневою скоринкою.
Приємного апетиту!
У великій мисці цукор розчиняємо в теплому молоці, додаємо дріжджі, ванільний цукор, сіль, одне яйце, розм’якшене вершкове масло (150 гр.), добре перемішуємо. Порціями додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Залишаємо в покритою мисці на 1 годину.
У невеликій мисці змішуємо корицю з цукром.
125 гр. вершкове масло розтоплюємо.
Готове тісто виймаємо на стіл, ділимо на 2 частини. Кожну частину тіста розкачуємо товщиною близько 1 см.
Обидві частини змащуємо маслом, посипаємо підготовленою корицею з цукром.
Одну частину підготовленого тіста накриваємо другою половиною змащеною поверхнею вниз. Нарізаємо на довгі смужки (12-14 шт.).
Кожну смужку скручуємо в спіраль.
Кожну спіраль з тіста як би зав’язуємо вузол. Булочки відправляємо на деко з пекарської папером.
Булочки з корицею змащуємо збитим яйцем і посипаємо невеликою кількістю цукру. Даємо постояти протягом 10-15 хвилин.