Булочки з корицею «Оригінальні»


Відмінний рецепт приготування смачних булочок з корицею.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — борошно (пшеничне)

  • 500 мл.

    — молоко (тепле)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 20 гр.

    — дріжджі

  • 150 гр.

    — вершкове масло

  • 125 гр.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для начинки

  • 125 гр.

    — вершкове масло

  • 2 ст. л.

    — кориця (мелена)

  • 6 ст. л.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Рецепт приготування

    У великій мисці цукор розчиняємо в теплому молоці, додаємо дріжджі, ванільний цукор, сіль, одне яйце, розм’якшене вершкове масло (150 гр.), добре перемішуємо. Порціями додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Залишаємо в покритою мисці на 1 годину.

    У невеликій мисці змішуємо корицю з цукром.
    125 гр. вершкове масло розтоплюємо.

    Готове тісто виймаємо на стіл, ділимо на 2 частини. Кожну частину тіста розкачуємо товщиною близько 1 см.

    Обидві частини змащуємо маслом, посипаємо підготовленою корицею з цукром.


    Одну частину підготовленого тіста накриваємо другою половиною змащеною поверхнею вниз. Нарізаємо на довгі смужки (12-14 шт.).


    Кожну смужку скручуємо в спіраль.


    Кожну спіраль з тіста як би зав’язуємо вузол. Булочки відправляємо на деко з пекарської папером.


    Булочки з корицею змащуємо збитим яйцем і посипаємо невеликою кількістю цукру. Даємо постояти протягом 10-15 хвилин.

  • Запікаємо булочки в духовці при 220 градусах 10-12 хвилин до золотисто-коричневою скоринкою.

    Приємного апетиту!