Варені раки з часником


Є багато рецептів приготування раків: варені в пиві, з овочами, з вином і т. д. Пропоную простий рецепт ароматних варених раків з додаванням у воду тільки часнику, лаврового листа і солі.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — раки

  • 10 зубчиків

    — часник

  • 4 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування


    Живих раків ретельно промиваємо зі щіткою під холодною проточною водою.


    Для приготування раків в каструлю вливаємо 3 літри води, додаємо очищені зубчики часнику, лавровий лист, сіль і доводимо до кипіння.


    Підготовлені раки викладаємо в каструлю, прикриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 5-10 хвилин, поки не стануть червоними.


    Раки знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.

    Готові смачні раки викладаємо на тарілку і відразу подаємо. Приємного апетиту!