Салат «Мімоза» з тунцем


Відмінний рецепт приготування багаторівневого салату «Мімоза» з консервованим тунцем.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — картопля

  • 4-5 шт.

    — морква

  • 2 банки

    — тунець (консерви)

  • 1/2 склянки

    — сир (Моцарела, Тильзитер тощо)

  • 2 склянки

    — майонез

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Миті картоплю з морквою відварюємо в солоній воді 25-35 хвилин, поки не будуть легко проколюватися виделкою. Потім заливаємо холодною водою і даємо 5-6 хвилин постояти, під холодною водою овочі швидко охолонуть. Очищаємо і натираємо на крупній тертці.


    Яйця відварюємо 5 хвилин, охолоджуємо в холодній воді і очищаємо. Розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки від білків. Білки натираємо.


    Банки з тунцем відкриваємо і зливаємо рідину. Викладаємо тунець в миску, додаємо 3 столові ложки майонезу і розминаємо виделкою.


    Підготовлений тунець з майонезів викладаємо на 2 великі тарілки посередині. Можна зробити салат на одну повну тарілку або на 2 тарілки, розміщуючи шари салату для краси тільки посередині.


    Наступним шаром розміщуємо підготовлений картопля. Шар майонезу. Майонез можна викласти в пакет і зробити невеличку дірочку в куточку, так простіше буде розподіляти майонез на шари.


    На картоплю розподіляємо натертий сир.


    На сир моркву і шар майонезу.


    На моркву — підготовлені білки. Майонез розподіляємо ложкою.


    Для останнього шару жовтки розминаємо виделкою і рівномірно посипаємо на моркву з майонезом.

  • Готовий салат прикрашаємо квітами з вареної моркви і наполягаємо салат «Мімоза» в холодильнику 30 хвилин. Приємного апетиту!