Пастрома з яловичини


Відмінний рецепт приготування м’ясного делікатесу з яловичини з великою кількістю спецій.

Інгредієнти

  • 600-700 гр.

    — яловичина (вирізка)

  • 2 ст. л.

    — коріандр (насіння)

  • 0,5 ст. л.

    — перець (свіжозмелений)

  • 1 ст. л.

    — паприка

Для розсолу:

  • 1,5 літра

    — вода (холодна)

  • 0,5 склянки

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — мед

  • 3 ст. л.

    — цукор (коричневий)

  • 0,5 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 0,5 ст. л.

    — гірчиця (насіння)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 шт.

    — лавровий лист

Рецепт приготування

    У каструлю наливаємо воду, додаємо мед, сіль, цукор, насіння коріандру, гірчиці, часник і лавровий лист. Доводимо розсіл до кипіння і повністю розчиняємо цукор і сіль. Трохи охолоджуємо.


    Шматок яловичини викладаємо в контейнер і заливаємо підготовленим розсолом, покриваючи шматок повністю. Відправляємо контейнер з яловичиною в холодильник на 5 днів. Один раз в день шматок м’яса необхідно перевертати, використовуємо для цього дві вилки або щипці. Руками м’ясо не чіпаємо.


    Через п’ять днів м’ясо виймаємо з розсолу і ретельно висушуємо.


    Насіння коріандру подрібнюємо у ступці і змішати з свіжомеленим перцем і паприкою.


    Щедро натираємо підготовлений шматок яловичини з усіх боків і загорнути у фольгу.

    Викладаємо яловичину в попередньо розігріту духовку до 150 градусів на 2 години. Готову пастрому звільняємо від фольги, даємо постояти 30 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!