Класичний рецепт смачного холодцю зі свинини і курячих стегенець.
Інгредієнти
- 1 шт.- свинина (нога)
- 2 шт.- свинина (куточки)
- 2 шт.- курка (стегенця)
- 1 шт.- цибуля ріпчаста
- 1 шт.- морква
- 1 головка- часник
- 3 шт.- лавровий лист
- 1 ст. л.- перець (горошок)
- 1/4 чашки- сіль
Рецепт приготування
Курячі стегенця, свинячу ногу і свинячі куточки ретельно промиваємо, з стегенець видаляємо шкіру.
Викладаємо підготовлене м’ясо в каструлю, заливаємо великою кількістю води, додаємо горошини перцю, очищені моркву з цибулею і сіль. Варимо на мінімальному вогні 5 годин, періодично знімаючи піну. За 10 хвилин до приготування додаємо очищену і подрібнену головку часнику. Через 15 хвилин початку кипіння виймаємо моркву.
Готове м’ясо виймаємо і остуджуємо. Ароматний бульйон проціджуємо.
М’ясо з ніжки, куточків і стегенець відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільно. Варену моркву нарізаємо кружечками. У порційні миски для краси на дно викладаємо 3-4 кружальця моркви і викладаємо підготовлену нарізане м’ясо.
Заливаємо м’ясо ароматним бульйоном і охолоджуємо в холодильнику 4-5 годин до повного застигання бульйону.
Готовий смачний холодець перевертаємо у формах на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо й подаємо з домашньої гірчиці. Приємного апетиту!