Холодець з свинини і курки


Класичний рецепт смачного холодцю зі свинини і курячих стегенець.

Інгредієнти

  • 1 шт.- свинина (нога)
  • 2 шт.- свинина (куточки)
  • 2 шт.- курка (стегенця)
  • 1 шт.- цибуля ріпчаста
  • 1 шт.- морква
  • 1 головка- часник
  • 3 шт.- лавровий лист
  • 1 ст. л.- перець (горошок)
  • 1/4 чашки- сіль

Рецепт приготування

Курячі стегенця, свинячу ногу і свинячі куточки ретельно промиваємо, з стегенець видаляємо шкіру.


Викладаємо підготовлене м’ясо в каструлю, заливаємо великою кількістю води, додаємо горошини перцю, очищені моркву з цибулею і сіль. Варимо на мінімальному вогні 5 годин, періодично знімаючи піну. За 10 хвилин до приготування додаємо очищену і подрібнену головку часнику. Через 15 хвилин початку кипіння виймаємо моркву.


Готове м’ясо виймаємо і остуджуємо. Ароматний бульйон проціджуємо.


М’ясо з ніжки, куточків і стегенець відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільно. Варену моркву нарізаємо кружечками. У порційні миски для краси на дно викладаємо 3-4 кружальця моркви і викладаємо підготовлену нарізане м’ясо.


Заливаємо м’ясо ароматним бульйоном і охолоджуємо в холодильнику 4-5 годин до повного застигання бульйону.

Готовий смачний холодець перевертаємо у формах на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо й подаємо з домашньої гірчиці. Приємного апетиту!