Закуска з картоплі і бекону


Простий рецепт гарної закуски з тонких скибочок картоплі і бекону.

Інгредієнти

  • 5-6 шт.

    — картопля

  • 250 гр.

    — бекон (тонкі смужки)

  • 6 ч. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 30-40 гр.

    — сир (твердий)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування троянд з картоплі і бекону ставимо за духовку на 180 градусів.

    Очищену картоплю нарізаємо дуже тонко ножем або спеціальною теркою.


    Дві форми для кексів по 6 шт. змащуємо.


    В кожній формі починаємо формувати троянди з тонких скибочок картоплі і бекону. Посередині розміщуємо згорнутий шматочок бекону, обертаємо 2 невеликими скибочками картоплі, потім шар бекону для стійкості і продовжуємо чергувати скибочки картоплі і бекону, формуючи пелюстки троянд.


    Готові троянди з картоплі і бекону скроплюємо маслом, посипаємо сіллю, перцем, сухарями (по 1/2 ч. л.) і натертим сиром.

    Відправляємо підготовлені троянди в духовку на 40-45 хвилин, поки бекон і пелюстки з картоплі не підрум’яняться. Подаємо оригінальні троянди гарячими або злегка теплими. Приємного апетиту!