Домашня шинка з курки з зеленим соусом


Простий рецепт дуже смачної домашньої шинки з курячої грудки з ароматним зеленим соусом з петрушки, оливкової олії, часнику, розмарину і орегано.

Інгредієнти

Для шинки:

  • 1 шт.

    — курка (філе грудки, 500 гр.)

  • 2 ч. л.

    — сіль (з гіркою)

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

Для зеленого соусу:

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 гілочка

    — розмарин

  • 1 ч. л.

    — орегано (сушені подрібнені листя)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

Рецепт приготування

    З філе курячої грудки видаляємо шкіру, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Філе грудки беремо одним шматком. Посипаємо підготовлене куряче філе цукром, сіллю, перцем, злегка масажуючи філе і викладаємо в щільний пакет.


    Відправляємо пакет з філе в холодильник на 2 дні, через 48 годин в пакеті утворюється багато рідини.


    Мариноване філе промиваємо і викладаємо в холодну воду на 1 годину, потім виймаємо і просушуємо серветками. У чашу блендера викладаємо промиті гілочки петрушка, розмарину, додаємо очищений часник, орегано, оливкова олія і подрібнюємо. Приготувати ароматний соус можна і в ступці. Викладаємо підготовлений зелений соус на куряче філе.


    Філе з зеленим соусом звертаємо в рулет і викладаємо в пакет для запікання (підійде будь-який пакет, який витримує високі температури).


    Звертаємо щільно пакет з філе і закріплюємо мотузкою.


    Викладаємо підготовлений рулет в гарячу воду, щоб рулет був повністю покритий водою, опускаємо на рулет тарілку, накриваємо кришкою і варимо шинку після закипання на мінімальному вогні 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо рулет накритим на 90 хвилин.


    Шинку в пакеті викладаємо в миску, ставимо вантаж і відправляємо в холодильник на 7-8 годин.

  • Ароматну курячу шинку звільняємо від пакета, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: