Класичний Заварний крем на жовтках для торта і тістечок. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!
І знову всім привіт! Сьогодні у нас смачний, красивий і досить бюджетний заварний крем на жовтках, який я приготувала спеціально для торта Естерхазі. І зараз пишу для Вас його рецепт.
Цей заварний крем по іншому називається Англійська або ще Кондитерський. Він відмінно підходить не тільки для Естерхазі. Але і для прошарку в Наполеоні, Медовике, для начинки тістечок з заварного тіста (еклери, профітролі) і будь-якої іншої домашньої випічки. Він добре себе веде — не розповзається і не визирає за краї коржів. Також його можна трохи підфарбувати харчовими барвниками і зробити гарні шапочки від капкейків — він чудово тримає форму і не підведе вас.
Фото Естерхазі я розміщу в кінці цієї статті, подивіться — він чудовий! Рецепти всіх тортів, які я перерахувала вище є на моєму блозі. Натисніть на посилання з назвою та переходьте на потрібну вам сторінку з докладним описом приготування. Готуйте в своє задоволення — вам сподобається.
А зараз поки повернемося до нашої статті.
Отже, як приготувати найсмачніший класичний Заварний крем на жовтках в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Продукти:
- молоко — 500 г
- яєчні жовтки — 250 г
- крохмаль кукурудзяний — 76 гр
- цукор — 250 г
- коньяк або лікер — 50 мл (за бажанням)
- масло вершкове — 250 гр
Примітка:
- Для більш легкої версії крему виключіть з його складу вершкове масло.
- Якщо ви хочете менш густий крем, тоді зробіть його без застосування крохмалю.
- Ще можна виключити з рецепту алкоголь, тим більше, якщо крем призначений для дитячого торта.
- Відповідно до цього рецепту крему виходить багато — близько 1-го кілограма.
- Для приготування крему всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.
Готуємо Заварний крем на жовтках
В каструльку з товстим дном залийте 400 гр молока і поставте на плиту. Його треба довести до кипіння на середньому вогні. Решта 100 гр молока поки приберіть в бік.
Потім, поки гріється молоко, в окремій чашці з’єднайте і перемішайте крохмаль, цукор і яєчні жовтки. Після додайте решту 100 гр молока і знову все перемішайте.
Дочекайтеся, коли молоко дійде до кипіння і влийте його в яєчну суміш тонкою цівкою. У цей час дуже активно перемішуйте суміш ручним віночком. Нам не можна допустити утворення грудочок.
Потім поверніть цю суміш назад у каструльку і поставте нагріватися на плиту на середній вогонь.
Під час заварювання крему його потрібно постійно активно перемішувати весь час від початку і до кінця. Поступово крем почне густіти і завариться до такого стану, як на фото нижче. Це станеться не дуже швидко, але додавати вогонь для прискорення не можна. Заварюйте крем тільки на середньому вогні!
Після заварювання перекладіть крем в глибоку чашку, трохи остудіть і додайте м’яке вершкове масло і алкоголь.
Тепер ґрунтовно перемішайте силіконової лопаткою до повного об’єднання всіх інгредієнтів.
Після накрийте плівкою в контакт і поставте в холодильник на стабілізацію на 1 годину або трохи більше.
Крем, приготований за цим рецептом виходить густий і дуже стабільний. Тепер його можна перекласти в кондитерський мішок і використовувати на свій розсуд.
Я вам обіцяла фото торта Естерхазі — ось воно. Торт вийшов чудовий і наш заварний крем на жовтках показав себе чудово!
Зберігання заварного крему на жовтках
Термін зберігання такого крему в холодильнику в закритій ємності 4-5 днів. Його можна заморожувати і в такому вигляді зберігати кілька місяців. Але після розморожування крем годиться тільки для начинки або прошарку кондитерських виробів. Для прикраси він вже не підійде.
Приємного апетиту і гарного вам дня!