Оригінальний рецепт приготування запечених яєць з сиром на листковому тісті.
Інгредієнти
-
1 аркуш
— тісто (заморожене, 400 гр.)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— сир (Пошехонський, Гауда тощо)
-
за смаком
— зелена цибуля (шніт)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готові гарячі запечені яйця виймаємо, посипаємо перцем, нарізаним цибулею і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!
Для приготування запечених яєць розігріваємо духовку до 200 градусів.
Розморожений лист листкового тіста поміщаємо на посипану борошном дошку і вирізаємо кола діаметром близько 15 см, використовуючи тарілку або великий стакан. Відправляємо кола на лист для запікання.
Відміряємо від краю кожного кола з тіста близько 1,5 см. і проводимо обережно ножем (не розрізаємо до кінця). Внутрішній утворився коло протикаємо у багатьох місцях виделкою, щоб в процесі запікання піднялися бортики. Відправляємо підготовлені кола з тіста в холодильник на 8-9 хвилин.
Випікаємо кола з листкового тіста 8 хвилин, поки не піднімуться бортики.
Виймаємо готову основу для яєць з духовки, посипаємо середину натертим сиром і розбиваємо в кожне коло по одному яйцю, солимо. Відправляємо яйця в духовку і випікаємо 12 хвилин, поки білки повністю не запекутся.