Запечені яйця


Оригінальний рецепт приготування запечених яєць з сиром на листковому тісті.

Інгредієнти

  • 1 аркуш

    — тісто (заморожене, 400 гр.)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — сир (Пошехонський, Гауда тощо)

  • за смаком

    — зелена цибуля (шніт)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування запечених яєць розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Розморожений лист листкового тіста поміщаємо на посипану борошном дошку і вирізаємо кола діаметром близько 15 см, використовуючи тарілку або великий стакан. Відправляємо кола на лист для запікання.


    Відміряємо від краю кожного кола з тіста близько 1,5 см. і проводимо обережно ножем (не розрізаємо до кінця). Внутрішній утворився коло протикаємо у багатьох місцях виделкою, щоб в процесі запікання піднялися бортики. Відправляємо підготовлені кола з тіста в холодильник на 8-9 хвилин.


    Випікаємо кола з листкового тіста 8 хвилин, поки не піднімуться бортики.

    Виймаємо готову основу для яєць з духовки, посипаємо середину натертим сиром і розбиваємо в кожне коло по одному яйцю, солимо. Відправляємо яйця в духовку і випікаємо 12 хвилин, поки білки повністю не запекутся.

  • Готові гарячі запечені яйця виймаємо, посипаємо перцем, нарізаним цибулею і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!