Омлет — 7 смачних рецептів приготування в духовці

Омлет в духовці — дуже просте, ситне і смачне блюдо. Ідеальний варіант для сніданку. Важливо приготувати його так, щоб він вийшов пишним і після остигання форму свою зберіг. Для цього потрібно знати кілька секретів. Правда готують його не тільки в духовці, а частіше на сковороді і іншими способами, але сьогодні не про це.

Сьогодні я підготувала для вас найбільш прості і смачні рецепти пишного омлету, запеченого в духовці. Навіть якщо ви готуєте його вперше, у вас обов’язково вийде. Головне, дотримуйтесь покроковому рецептом і всім рекомендаціям.

Порадуйте себе і своїх близьких корисним і смачним сніданком — омлетом з духовки. Вибирайте будь-який вподобаний рецепт:

1. Пишний омлет, як у дитячому садку

Ті, хто ходив в дитинстві в дитячий сад, напевно пам’ятає смак і запах того самого омлету. Нарізали його зазвичай квадратиками і подавали теплим. Це було дуже смачно. Навіть найвибагливіші малюки не відмовлялися від такого полудня. Зараз я покажу вам такий рецепт, яким дуже часто користуюся сама.

Інгредієнти:

  • 6 сирих яєць
  • 300 мілілітрів молока
  • 20 грам масла вершкового
  • сіль на смак

Приготування:

1. Так як на підготовку маси для омлету часу йде мало, відразу ставимо нагріватися духовку на 190 градусів.

Перше правило ідеального омлету — правильне співвідношення молока до яєць. Це приблизно 1:1. Тобто на одне яйце середнього розміру припадає приблизно 50-55 мілілітрів рідини.

2. Вливаємо яйця в миску. Всипаємо пару щіпок солі на смак. Вливаємо молоко. Краще, якщо воно буде кімнатної температури. Але якщо ви тільки дістали його з холодильника, нічого страшного. Перемішуємо все звичайним віночком. Не повинно залишатися жовтих і прозорих згустків.

3. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом, по дну і боків. Вливаємо сюди масу.

Ще один секрет високого омлету — форма для випічки. Вона повинна бути з високими бортами і відповідного розміру. Маса, яку ви туди кладете, повинна доходити приблизно на 2/3 тари, не менше.

4. Відправляємо в гарячу піч на 30-40 хвилин. Після охолодження він трохи осяде, це нормально. При цьому, він все одно буде пишним.

Нарізаємо на порційні шматки. При подачі можна полити розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!

2. Омлет по-селянськи в духовці з ковбасою і помідорами

До складу такої страви ви можете додавати будь-які продукти, які вам подобаються і підходять за складом. Ковбаса, сосиски, курка, помідори, солоні огірочки, оливки, сир і так далі. Я пропоную вам такий склад. Спосіб приготування простий. Якщо готуєте на 1-2 персони, то кількість інгредієнтів можна зменшити.

Інгредієнти:

  • 8 яєць середнього розміру
  • один солодкий перець
  • 150 грам ковбаси або шинки
  • 100 грам сиру
  • один середній томат
  • сіль, мелений перець на смак
  • 200 мілілітрів молока
  • зелень на смак

Приготування:

1. Яйця розбиваємо по містку глибоку миску.

2. Перемішуємо їх віночком до однорідності, щоб не залишалося окремих згустків. Додаємо на смак сіль і знову перемішуємо.

3. Солодкий перець миємо і вичищаємо насіння. Нарізаємо очищені стінки кубиками невеликого розміру. Таким же чином нарізаємо і помідор. Його, до речі, можна попередньо очистити. Але це за бажанням.

4. Шинку теж нарізаємо кубиками, порівняними з перцем. Зелень миємо й дрібно нарубаем. Сир тремо великою теркою.

5. Перекладаємо сюди всі інгредієнти. Перчимо на смак і вимішуємо однорідну масу.

6. Форму для випічки змащуємо м’яким вершковим або олією. Виливаємо сюди суміш яєць, шинки і овочів. Вирівнюємо ложкою.

7. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Форму відправляємо в піч до готовності, приблизно на 35 хвилин. Потім дамо трохи охолонути, перед нарізанням.

Приємного апетиту!

3. Смачний омлет без молока в духовці

Омлет на швидку руку можна приготувати навіть без молока. Це бюджетне, просте, в теж час корисне і поживне блюдо. Для приготування знадобляться тільки 3 інгредієнта, які, напевно, вже зараз чекають вас на кухні. Рецепт дуже виручає, коли поснідати потрібно максимально швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • одне яйце
  • чайна ложка м’якого вершкового масла
  • щіпка солі

Приготування:

Якщо плануєте приготувати більше омлету, збільшуйте продукти відповідно до кількості яєць.

1. У миску вливаємо сире яйце. Додаємо невелику щіпку солі, на смак. З допомогою виделки або звичайного віночка збовтуємо все до максимальної однорідності. В масі не повинно залишатися білкових або желточных згустків.

2. Цей рецепт на швидку руку. Але, при бажанні, ви можете включити до складу дрібно нарубленное м’ясо чи ковбасу, тертий сир, нарізані томати, зелень, спеції і так далі.

3. Підготуємо форму для випікання. Якщо готуєте омлет з більшої кількості яєць, то можна брати містку форму. А для рецепта на одне яйце підійде силіконова форма для кексу або звичайнісінька жаростійка гуртка. Її потрібно намазати м’яким маслом. Але, якщо використовуєте форму з силікону, то її можна не змащувати.

4. Піч нагріваємо до 190 градусів. Відправляємо туди форму з яйцем. Час випічки, відповідно, залежить від розміру страви. Коли маса підніметься, зверху не буде рідини, з’явиться легка рум’яна кірочка — можна вимкнути духовку.

Трохи охолоджуємо і приступаємо до трапези! Приємного апетиту!

4. Як зробити омлет з борошном в духовці

Додавання борошна в омлет робить його ще більш стійким і пружним. В якості різноманітності, пропоную додати сюди суміш заморожених овочів. Ви можете використовувати і інший наповнювач, на ваш смак.

Інгредієнти:

  • 5 яєць середнього розміру
  • їдальня ложка борошна
  • 100 мілілітрів молока
  • 200 грам суміші заморожених овочів (наприклад, «Мексиканська»)
  • 100 грам твердого сиру
  • сіль на смак

Приготування:

1. Борошно просіваємо в глибоку містку миску.

2. Вливаємо сюди трохи молока із загальної кількості. Все перемішуємо до тих пір, поки не вийде максимально однорідна рідка кашка. Тепер можна вливати залишки молока і знову перемішувати.

3. Вливаємо сюди яйця, підсолюємо на смак. При цьому врахуйте, що будете додавати сир. Прийміть до уваги ступінь солоності перед тим, як посолити масу. Все розмішуємо виделкою або ручним віночком. Не потрібно довго збовтувати. Достатньо лише довести до однорідності.

4. Додаємо сюди свесь овочів. Можете, як в даному випадку, використовувати готову суміш, що продається в магазині. Можна використовувати домашні заморожені овочі. У літню пору можна додати свіжих овочів, попередньо нарізавши їх. Сир натираємо теркою і теж відправляємо сюди. Все старанно розмішуємо.

5. Форму для випічки промазуємо м’яким вершковим маслом. Виливаємо сюди нашу масу. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо сюди форму з омлетом. Час випікання залежить від вашої духовки. В середньому це складає 30-40 хвилин.

6. Готового виробу потрібно трохи охолонути. Потім відкладаємо ножем омлет від бортів. Нарізаємо і подаємо до столу! Приємного апетиту!

5. Як готувати омлетные мафіни в духовці

Пропоную вам приготувати дуже смачний, звичний омлет в оригінальному виконанні. Таке блюдо оцінить навіть дитина, яка раніше омлет не любив їсти. Обов’язково спробуйте. Для цього вам знадобляться форми для кексів або мафінів. Можна, звичайно, по-старому, приготувати його в звичайній формі для випічки.

Інгредієнти:

  • 5 яєць середнього розміру
  • 100 мілілітрів молока
  • будь-яка начинка на смак (ковбаса, сир, шинка, м’ясо, овочі і так далі)

В даному випадку для начинки ми використовували одну невелику помідору і 30 грам вареної ковбаси.

Приготування:

1. Яйця розбиваємо по містку миску. Вливаємо молоко. Все перемішуємо до максимальної однорідності. Тільки при цьому умові омлет буде пишним.

Зручно відміряти потрібну кількість молока шкаралупу від яйця. На кожне розбите яйце призначена одна половина шкаралупи рідини. Тому, коли будете розбивати яйця, залиште одну половину шкарлупки і помийте її. Вона допоможе вам у цій справі.

2. Ковбасу і помідори дрібно нарізаємо. Як я вже говорила, можете брати та інші продукти на смак. Кладемо їх в рівних кількостях по формочках, приблизно наполовину. Силіконові форми не потребують змащування олією. Тепер доливаємо омлет практично до країв.

Можете приготувати омлет і без начинки. У цьому випадку, просто залийте яєчно-молочну масу у форму для мафінів.

3. Відправляємо в піч, нагріту до 180 градусів. Випікаємо до легкої рум’яності. Мафіни повинні стати пишними. На поверхні не повинно залишатися рідкої маси.

Спочатку дамо їм трохи охолонути, потім дістаємо з форм і подаємо до столу.

6. Рецепт класичного омлету в духовці

Класичний рецепт складається тільки з трьох інгредієнтів — яєць, солі і молока. Нічого зайвого. Зате він виходить дуже смачним, з ніжним вершковим ароматом.

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • половина чайної ложки солі
  • 300 мілілітрів молока

Приготування:

1. Яйця розбиваємо в підходящу миску. Додаємо сіль. Перемішуємо звичайним віночком або вилкою. Міксером користуватися не потрібно. Важливо лише зруйнувати структуру цілих яєць.

2. Вливаємо молоко і знову все вимішуємо, до максимальної однорідності. Тут не повинно залишатися згустків або окремих фрагментів білка або жовтка.

3. Форму вибирайте з високими бортами. Вона не повинна бути великою. Маса, яку ви сюди вливаєте, повинна заповнити форму мінімум на 2 третини.

4. Прибираємо в духовку, яку попередньо потрібно нагріти до 200 градусів. Запікаємо приблизно півгодини. Потім трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо!

7. Відео — Омлет з грибами і копченостями в духовці

Автор цього відео пропонує дуже оригінальний рецепт омлету. Начинка дуже апетитна. Пропоную приготувати і вам!

Приємного перегляду!

Інгредієнти:

♦ 3 шт. курячі яйця, ♦ 2 шт. Печериці, ♦ 1 шт. Помідори, ♦ 100 гр. копченої курки або ковбаси будь, ♦ 50-70 гр. твердий сир , ♦ 50 гр. солодкий перець, ♦ 0,5 склянки молока , ♦ 1 ст. л. борошна

Омлет — страва дуже корисне. Ті, хто не любить яйця, часто їдять їх із задоволенням у вигляді омлету. Приготувати його можна за класичним рецептом або додати щось в начинку.

Варіантів — безліч. Вибирайте будь-якого і порадуйте себе смачним сніданком або полуденком. Забирайте рецепти собі в соціальні мережі. Нехай вони завжди будуть поруч.

(Visited 22 times, 5 visits today)