Бретонські гречані млинці (галети)


Страва французької кухні. Тонкі ароматні галети (млинці) з гречаного борошна, які подають з різною начинкою. Пропоную рецепт класичних бретонських млинців з начинкою з шинки, сиру і курячого яйця.

Інгредієнти

  • 500 мл.

    — молоко

  • 250 гр.

    — борошно (гречана)

  • 200 гр.

    — сир (твердий)

  • 60 гр.

    — вершкове масло (+ для сковороди)

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • 3 скибочки

    — шинка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці гречану борошно змішуємо з 2 пучечками солі і поступово додаємо молоко, помішуючи. Тісто для галет має вийти гладким і однорідним.


    Вершкове масло розтоплюємо, даємо трохи охолонути і, як тільки тісто стане однорідним, вливаємо розтоплене масло. Добре перемішуємо заготовку для галет, накриваємо миску фольгою і відправляємо мінімум на 2 години в холодильник (для швидкого сніданку тісто можна приготувати ввечері).


    Гречане тісто після холодильника енергійно збиваємо і, якщо тісто виходить дуже густим, додаємо ще трохи молока або води. Сир натираємо, шинку нарізаємо на невеликі шматочки.

    У сковороді на середньому вогні розігріваємо трохи вершкового масла, вливаємо один ківш (1/6 частина) підготовленого тіста з гречаного борошна і рівномірно розподіляємо по сковороді. Як тільки млинець почне запікатися, додаємо посередині млинця натертий сир (1/6 частина) і акуратно вливаємо одне куряче яйце (попередньо розбиваємо в миску).


    Додаємо 1/6 частина підготовленої шинки і смажимо бретонскую галету, поки сир не розплавиться і білок у яйця не загусне. За таким методом готуємо всі гречане тісто.

    Готові ароматні галети з начинкою звертаємо по краях і подаємо. Приємного апетиту!