Відмінний рецепт ароматної свинячий рульки, запеченої в пиві з овочами і медом.
Інгредієнти
-
1 шт.
— свинина (рулька 1,3-1,5 кг)
-
4 зубчики
— часник
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— селера (корінь)
-
2 кубика
— бульйон (курячий)
-
100 мл.
— мед
-
300 мл.
— пиво (темний)
-
500 мл.
— пиво (світле)
-
100 гр.
— гірчиця (зерниста)
-
3 шт.
— лавровий лист
-
6 шт.
— перець (горошини)
-
3 шт.
— гвоздика (головки)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
Рецепт приготування
Рульку (замість 1 великий можна взяти 4 маленькі рульки) добре промиваємо, скоблим шкіру ножем і висушуємо паперовими рушниками. У гаряче масло викладаємо підготовлену рульку і обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін. Потім додаємо очищені нарізані овочі і смажимо 5-6 хвилин.
У велику каструлю (повинна підходити для духовки) викладаємо рульку, овочі і вливаємо пиво стільки, щоб покрити 1/3 частина рульки. Додаємо в пиво з рулькой гірчицю, перець, лавровий лист, гвоздику і кубики бульйону.
Перемішуємо пивний бульйон, перевертаємо рульку, накриваємо каструлю фольгою і відправляємо рульку в ароматному бульйоні в розігріту духовку при 180 градусах на 2 години.
За 15 хвилин до приготування знімаємо з каструлі фольгу, поливаємо готову рульку медом і запікаємо далі, щоб утворилася хрустка і засмажена скоринка.
Овочі викладаємо на дно тарілки, зверху ставимо гарячу ароматну рульку і відразу подаємо. Приємного апетиту!