Яка принадність ці заливні пироги, смачно, швидко, практично. Влітку ми часто виїжджаємо на море. Намагаємося виїхати в «нецивілізовані місця», щоб можна було мангальчик розпалити, лягти позасмагати прямо в півметра від моря. Тому завжди беремо з собою яку-небудь їжу. Крім овочів і варених яєць, саме придатне — це якийсь пиріг, ось тут і дуже прігождаются заливні пироги. Нижче рецепт одного з них.
Покроковий рецепт приготування простого і смачного пирога заливного
Інгредієнти для тіста:
- Яйця — 3 шт.
- Кефір — 0,5 склянки
- Борошно — 1 склянка
- Вершкове масло — 100 р.
- Розпушувач тіста — 2 ч. л.
- Сіль — 1/2 ч. л.
Приготування тіста:
- Поставити сковороду на плиту і розтопити вершкове масло.
- У глибоку миску скласти інгредієнти в такому порядку, спочатку яйця, наступний кефір, сіль, розпушувач.
- Додаємо розтоплене вершкове масло. Розмішуємо всі рідкі інгредієнти, додаємо борошно і перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто має вийти як сметана. Відставляємо тісто в сторону.
Інгредієнти замішуються в такому порядку, коли треба отримати рідке тісто.
Інгредієнти для начинки:
- Фарш м’ясний — 250 р.
- Гриби шиітаке або печериці — 250 р.
- Квасоля стручкова — 100 г свіжої або 150 р. замороженої
- Цибуля — 1 середня головка
- Рослинне масло — 1 ст. л.
- Часник — 1-2 зубчики
- Сіль, перець — за смаком
Приготування начинки:
- Гриби помити, порізати скибочками, цибулю дрібно нарізати кубиками.
- Стручкову квасолю свіжу помити, почистити, обрізати кінчики з двох сторін, видалити жорсткі прожилки, нарізати шматочками довжиною 3-4 див, відварити в підсоленій воді 5-6 хвилин, вийняти з води, обполоснути холодною водою, дати стекти воді.
- Якщо квасоля заморожена — розморозити.
- На сковороді розігріти олію, покласти гриби, посмажити (щоб пішла рідина),
- додати фарш, перешкодити, розім’яти фарш виделкою, щоб не було грудочок,
- через 1-2 хвилини додати цибулю, перемішати, обсмажити ще 2-3 хвилини,
- додати квасоля, перець, сіль, перемішати, закрити кришкою, вимкнути плиту і дати постояти 5 — 7 хвилин.
Приготування пирога:
- Форму змастити маслом,
- посипати сухарями, вилити в форму трохи більше половини тіста,
- викласти всю начинку, розрівняти
- і залити рештою тестом.
- Духовку розігріти до 200°. Випікати 30-40 хвилин. В кінці випічки, коли верхня кірочка злегка зарум’яниться, покласти зверху на пиріг шматочки вершкового масла грам 30, або посипати тертим сиром.
Як тільки пиріг добре підрум’яниться або сир розплавиться його можна виймати. Пиріг готовий.
Можна подати на стіл гарячим м’ясним бульйоном або овочами, можна остудити і взяти з собою на природу. Що ми і робимо. На природі зі свіжими овочами і свіжим повітрям ну о-о-о-дуже смачно.
Пиріг в приготуванні не дуже трудомісткий, але результати радують.
Приємного апетиту!