Яєчня з цибулею-пореєм і сухариками


Простий рецепт ароматної сніданку з яєць, цибулі-порею і хліба. До такої яєчні відмінно підійде овочевий хрусткий салат.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 стебло

    — цибуля-порей

  • 50 гр.

    — хліб

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Хліб нарізаємо кубиками й викладаємо на деко з пекарської папером. Збризкуємо підготовлений хліб олією (1 ст. л.), посипаємо сіллю і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин. Готові хрусткі сухарики виймаємо і остуджуємо. Цибуля-порей промиваємо та нарізаємо кільцями.


    Підготовлений цибулю викладаємо в гаряче масло (3 ст. л.) і обсмажуємо на сильному вогні 2-3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь і смажимо цибулю-порей ще 5-6 хвилин, помішуючи. Яйця розбиваємо в миску, посипаємо сіллю і перемішуємо виделкою. Вливаємо підготовлені яйця в сковороду до смаженій цибулі-порею і смажимо, періодично помішуючи.


    Як тільки яйця затвердіють, знімаємо ароматну яєчню з вогню, щедро посипаємо меленим перцем, готовими сухариками і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!