Холодець зі свининою, яйцями і часником


Святковий рецепт смачного холодцю зі свинячої корейки (маринованої 3 дні) та ароматної суміші з запеченого часнику, солоних огірків, яєць, майонезу.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — свинина (корейка безкоста)

  • 5 шт.

    — куряче яйце (варені)

  • 2 шт.

    — огірок (солоні)

  • 1 головка

    — часник

  • 1 шт.

    — бульйон (курячий)

  • 10 гр.

    — желатин

  • 100 гр.

    — майонез

  • 2 ст. л.

    — рідкий дим

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 3 шт.

    — гвоздика

  • 5 горошин

    — перець

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 1/2 ч. л.

    — гірчиця (насіння)

  • 3 ст. л.

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У каструлю вливаємо 1,5 літра води, додаємо рідкий дим (за бажанням), лавровий лист, гвоздику, перець, насіння гірчиці, коріандр, цукор, сіль і доводимо до кипіння. Трохи охолоджуємо.


    Викладаємо промиту свинячу корейку в підготовлений ароматний маринад і прикриваємо тарілкою, щоб шматок повністю занурився. Даємо маринаду повністю охолонути на столі, потім відправляємо в холодильник і залишаємо свинину на 3-4 дні, періодично перевертаючи шматок на іншу сторону.


    Через 3-4 дні маринований шматок корейки щільно загорнути в харчову плівку і відварюємо в киплячій воді на повільному вогні 50-60 хвилин. Потім виймаємо, зрізаємо плівку і остуджуємо.


    Поки вариться свинина, у воді 500 мл. розчиняємо кубик курячого бульйону, додаємо желатин і добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і, помішуючи, нагріваємо до 80 градусів (не кип’ятимо). Знімаємо з вогню і залишаємо.

    Головку часнику обертаємо фольгою й запікаємо в духовці при 190 градусах 25-30 хвилин. З часнику знімаємо фольгу, остуджуємо, зубчики надрізаємо і видавлюємо ароматне пюре в миску.


    Підготовлений шматок свинячої корейки нарізаємо: відступаємо від краю 1 см. і робимо розріз, але не до кінця, через 1 див. наступний шматок повністю відрізаємо. Отримуємо шматки-конвертики. В залежності від товщини і довжини шматка може вийти різну кількість конвертиків (7-10 шт.).


    У мисці змішуємо пюре з часнику з нарізаними вареними яйцями, дрібно нарізаними солоними огірками і майонезом. Готової ароматною сумішшю заповнюємо конвертики з свинини і красиво викладаємо на дві невеликих тарілки або одну велику.


    Фаршировані шматки свинячої корейки заливаємо підготовленої желатиновою сумішшю і відправляємо в холодильник до повного застигання.

    Готове ароматною холодець з свинини прикрашаємо й подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!