Святковий рецепт смачного холодцю зі свинячої корейки (маринованої 3 дні) та ароматної суміші з запеченого часнику, солоних огірків, яєць, майонезу.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— свинина (корейка безкоста)
-
5 шт.
— куряче яйце (варені)
-
2 шт.
— огірок (солоні)
-
1 головка
— часник
-
1 шт.
— бульйон (курячий)
-
10 гр.
— желатин
-
100 гр.
— майонез
-
2 ст. л.
— рідкий дим
-
2 шт.
— лавровий лист
-
3 шт.
— гвоздика
-
5 горошин
— перець
-
1/2 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
1/2 ч. л.
— гірчиця (насіння)
-
3 ст. л.
— цукор
-
1 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
У каструлю вливаємо 1,5 літра води, додаємо рідкий дим (за бажанням), лавровий лист, гвоздику, перець, насіння гірчиці, коріандр, цукор, сіль і доводимо до кипіння. Трохи охолоджуємо.
Викладаємо промиту свинячу корейку в підготовлений ароматний маринад і прикриваємо тарілкою, щоб шматок повністю занурився. Даємо маринаду повністю охолонути на столі, потім відправляємо в холодильник і залишаємо свинину на 3-4 дні, періодично перевертаючи шматок на іншу сторону.
Через 3-4 дні маринований шматок корейки щільно загорнути в харчову плівку і відварюємо в киплячій воді на повільному вогні 50-60 хвилин. Потім виймаємо, зрізаємо плівку і остуджуємо.
Поки вариться свинина, у воді 500 мл. розчиняємо кубик курячого бульйону, додаємо желатин і добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і, помішуючи, нагріваємо до 80 градусів (не кип’ятимо). Знімаємо з вогню і залишаємо.
Головку часнику обертаємо фольгою й запікаємо в духовці при 190 градусах 25-30 хвилин. З часнику знімаємо фольгу, остуджуємо, зубчики надрізаємо і видавлюємо ароматне пюре в миску.
Підготовлений шматок свинячої корейки нарізаємо: відступаємо від краю 1 см. і робимо розріз, але не до кінця, через 1 див. наступний шматок повністю відрізаємо. Отримуємо шматки-конвертики. В залежності від товщини і довжини шматка може вийти різну кількість конвертиків (7-10 шт.).
У мисці змішуємо пюре з часнику з нарізаними вареними яйцями, дрібно нарізаними солоними огірками і майонезом. Готової ароматною сумішшю заповнюємо конвертики з свинини і красиво викладаємо на дві невеликих тарілки або одну велику.
Фаршировані шматки свинячої корейки заливаємо підготовленої желатиновою сумішшю і відправляємо в холодильник до повного застигання.
Готове ароматною холодець з свинини прикрашаємо й подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!