Гарна закуска до святкового столу: домашні воловани з ароматною начинкою з шинки, варених яєць, зелені з вершковим і твердим сиром.
Інгредієнти
Для волованов:
-
210 гр.
— мука
-
100 гр.
— вершкове масло
-
20 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
100 мл.
— вершки
-
1 ч. л.
— сіль
-
1 шт.
— куряче яйце
Для начинки:
-
100 гр.
— сир (вершковий)
-
100-120 гр.
— сир (твердий)
-
80 гр.
— шинка
-
2 шт.
— куряче яйце (варені)
-
4 пір’їнки
— зелена цибуля
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Свіжі дріжджі викладаємо в теплі вершки (не вище 38 градусів) і ретельно перемішуємо.
У мисці перемішуємо борошно з сіллю і додаємо шматочки холодного вершкового масла.
Холодне масло з борошном ретельно перетираємо пальцями в дрібні крихти. Додаємо вершкову дріжджову суміш в миску.
Ретельно замішуємо тісто для волованов.
Готове тісто для волованов розгортаємо в тонкий пласт (3-4 мм), формою для печива діаметром 7 мм вирізаємо 20 кружечків. Формою діаметром 4 мм. всередині підготовлених кружечків вирізаємо 20 шт. кілець. Із залишків тіста вирізаємо формою 7 мм. ще 20 кружечків.
Готові кружечки викладаємо на деко з папером і змащуємо збитим яйцем.
На змащені кружечки викладаємо кільця і знову змащуємо яйцем. Залишаємо заготовку для волованов на 25 хвилин в теплі і відправляємо в духовку при 190 градусах.
Випікаємо домашні воловани, поки не зарум’яняться.
Шинку з вареним яйцями дрібно нарізаємо і викладаємо в миску.
Додаємо в миску вершковий сир (Хохланд, Філадельфія тощо), нарізаний зелений лук (трохи залишаємо для прикраси), сіль, перець і перемішуємо. Начинка для волованов готова.
Готові воловани повністю охолодити.
Викладаємо в кожен волован підготовлену ароматну начинку.
Посипаємо зверху натертим сиром.
Смачні воловани прикрашаємо залишками зеленої цибулі і подаємо. Приємного апетиту!