Простий рецепт ароматного варення з чорної смородини без кісточок.
Інгредієнти
-
900 гр.
— смородина (чорна)
-
600 гр.
— цукор
Рецепт приготування
Ягоди чорної смородини промиваємо під проточною водою і викладаємо в каструлю.
Насипаємо в смородину цукор.
Добре перемішуємо підготовлену чорну смородину з цукром.
Ставимо каструлю з чорною смородиною на вогонь і, для виділення соку, мнемо толкушкой для пюре.
Доводимо ароматне варення до кипіння і варимо 4-5 хвилин.
Виливаємо смородинове варення в сито з дрібною сіткою і акуратно перетираємо ягоди ложкою, щоб залишилися тільки шкірка і насіння.
Варення без насіння виливаємо назад в каструлю.
Доводимо до кипіння і варимо варення на середньому вогні 10 хвилин.
Готове смородинове варення виливаємо в стерилізовану банку (500 мл), щільно закриваємо і перевертаємо.
Як дуже смачне варення охолоне, ставимо в прохолодне місце і насолоджуємося взимку. Приємного апетиту!