Мариновані шампіньйони


Простий рецепт маринованих печериць з петрушкою і часником. Грибочки добре підійдуть в якості закуски або інгредієнта в салат.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — печериці (свіжі)

  • 4 ст. л

    — рослинна олія (оливкова)

  • 2 ст. л.

    — оцет (білий винний)

  • 2 ст. л.

    — оцет (червоний винний)

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль (морська)

Рецепт приготування

    Видаляємо бруд з ніжок і капелюшків печериць, ретельно промиваємо. Підготовлені шампіньйони викладаємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини. Зливаємо воду і просушуємо гриби на рушник.

    Нарізаємо печериці на тонкі красиві шматочки і кладемо в миску.

    До нарізаних грибів додаємо оцет білий і червоний, нарізану петрушку, пропущений через прес часник, сіль, перець, олія. Добре перемішуємо і викладаємо гриби в герметичну банку.

  • Банку з печерицями відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Приємного апетиту!