Рецепт приготування маринованих ароматних зелених помідор зі спеціями на зиму.
Інгредієнти
-
1,5-2 кг.
— помідори (зелені)
-
8 шт.
— лавровий лист
-
4 зубчики
— часник
-
за смаком
— перець (чорний горошком)
-
за смаком
— кріп (насіння)
Для маринадо на 1 літр:
-
1 л.
— вода
-
1,5 ст. л.
— сіль (40 гр.)
-
3 ст. л.
— цукор (80 гр.)
-
100 мл.
— оцет (9%)
Рецепт приготування
Банки для маринування ретельно миємо і стерилізуємо 3-4 хвилини. Накриваємо кришками. Стіл накриваємо щільною тканиною і ставимо банки.
Помідори ретельно промиваємо, ріжемо на 2 або 4 частини.
У підготовлені банки викладаємо по 2 шт. лаврового листа, насіння кропу, перець горошком і розрізаний навпіл часник.
У каструлю наливаємо 2-3 літри води (обсяг залежить від розміру банок), додаємо цукор, сіль. Доводимо до кипіння, вливаємо оцет. Маринад готовий.
Поки готується маринад, банки заповнюємо підготовленими зеленими помідорами.
Заливаємо маринадом банки.
Закриваємо кришками і на 5 годин ставимо в перевернутому вигляді. Відправляємо зелені помідори в прохолодне місце. Приємного апетиту!