Варення з чорної смородини без кісточок


Простий рецепт ароматного варення з чорної смородини без кісточок.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — смородина (чорна)

  • 600 гр.

    — цукор

Рецепт приготування

    Ягоди чорної смородини промиваємо під проточною водою і викладаємо в каструлю.


    Насипаємо в смородину цукор.


    Добре перемішуємо підготовлену чорну смородину з цукром.


    Ставимо каструлю з чорною смородиною на вогонь і, для виділення соку, мнемо толкушкой для пюре.


    Доводимо ароматне варення до кипіння і варимо 4-5 хвилин.


    Виливаємо смородинове варення в сито з дрібною сіткою і акуратно перетираємо ягоди ложкою, щоб залишилися тільки шкірка і насіння.


    Варення без насіння виливаємо назад в каструлю.


    Доводимо до кипіння і варимо варення на середньому вогні 10 хвилин.


    Готове смородинове варення виливаємо в стерилізовану банку (500 мл), щільно закриваємо і перевертаємо.

    Як дуже смачне варення охолоне, ставимо в прохолодне місце і насолоджуємося взимку. Приємного апетиту!