Відмінний рецепт квашеної капусти в розсолі за добу.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (середнього розміру)
-
1 літр
— вода (кип’ячена тепла)
-
3 зубчики
— часник
-
2 шт.
— лавровий лист
-
2 ст. л.
— оцет (70%)
-
1/3 склянки
— рослинна олія
-
6 шт.
— перець (горошини)
-
1 ст. л.
— цукор
-
2 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
Вилок капусти очищаємо, миємо й розрізаємо на 6 шматків.
Щільно укладаємо підготовлені шматки капусти в глибоку миску або контейнер.
У миску наливаємо 1 літр підготовленої води, додаємо цукор, сіль, оцет, рослинна олія.
Лавровий лист, горошини перцю і перемішуємо до розчинення цукру з сіллю.
Часник нарізаємо. Викладаємо часник на капусту зверху і заливаємо підготовленим розсолом. Капусту накриваємо тарілкою або кришкою і встановлюємо прес.
Залишаємо капусту на столі на одну добу або двоє діб. Маринована капуста готова до подачі. Приємного апетиту!