Класичний рецепт приготування смачних солоних груздів.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— грузді
-
6-7 зубчиків
— часник
-
8 шт.
— перець (горошком)
-
2-3 шт.
— лавровий лист
-
2 ст. л.
— сіль (на 1 літр розсолу)
-
за смаком
— кріп
Рецепт приготування
-
Подаємо солоні грузді нарізаними з ріпчастою цибулею і нерафінованою олією. Приємного апетиту!
Грузді ретельно промиваємо і, якщо вони великі, нарізаємо на 2-4 частини. Заливаємо підготовлені грузді холодною водою і варимо 20 хвилин.
В іншій каструлі варимо маринад, в 1 літр води додаємо 2 столові ложки солі, перець горошком, 2-3 штуки лаврового листа. Маринад для груздів, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Готові грузді промиваємо під холодною водою. В банки на дно викладаємо гілочки кропу, трохи часнику, шар груздів, ще часник, грузді і зверху трохи кропу.
Заливаємо грузді гарячим маринадом, закриваємо кришкою, охолодити при кімнатній температурі. Відправляємо грузді в холодильник і через тиждень вони готові.