Хрусткі, ароматні гливи мариновані всього за 48 годин! У вешенки немає сезонності, тому такими маринованими грибами можна насолоджуватися круглий рік.
Інгредієнти
-
500 гр.
— глива
-
500 мл.
— вода
-
3 ст. л.
— оцет (9%)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3-4 зубчики
— часник
-
2-4 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— сіль
-
1/2 ст. л.
— цукор
-
1/2 ч. л.
— перець (горошок)
Рецепт приготування
Гриби гливи ретельно промиваємо та нарізаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник очищаємо.
Підготовлені гливи викладаємо у воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю і доводимо до кипіння. Як вода закипить, знімаємо піну і варимо гливи на повільному вогні 10 хвилин.
Потім додаємо оцет і варимо гриби гливи в маринаді ще 5 хвилин. Трохи охолоджуємо.
В чисті банки по 0,5 літра на дно викладаємо часник (по 1/2 частини), потім викладаємо шарами півкільця цибулі, варені гриби, обережно притискаючи гриби, і вливаємо маринад.
Банки з грибами закриваємо і стерилізуємо 15 хвилин на водяній бані. Чи можна заздалегідь стерилізувати порожні банки, закласти гриби з маринадом і просто закрити.
Гриби в банках остуджуємо на столі і відправляємо в холодильник. Через 48 годин хрусткі гриби гливи готові!
Ароматні гливи з цибулею виймаємо з банки в миску, додаємо зелень, рослинне масло і подаємо. Приємного апетиту!