Мариновані гриби гливи


Хрусткі, ароматні гливи мариновані всього за 48 годин! У вешенки немає сезонності, тому такими маринованими грибами можна насолоджуватися круглий рік.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — глива

  • 500 мл.

    — вода

  • 3 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3-4 зубчики

    — часник

  • 2-4 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — сіль

  • 1/2 ст. л.

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — перець (горошок)

Рецепт приготування

    Гриби гливи ретельно промиваємо та нарізаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник очищаємо.


    Підготовлені гливи викладаємо у воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю і доводимо до кипіння. Як вода закипить, знімаємо піну і варимо гливи на повільному вогні 10 хвилин.


    Потім додаємо оцет і варимо гриби гливи в маринаді ще 5 хвилин. Трохи охолоджуємо.


    В чисті банки по 0,5 літра на дно викладаємо часник (по 1/2 частини), потім викладаємо шарами півкільця цибулі, варені гриби, обережно притискаючи гриби, і вливаємо маринад.


    Банки з грибами закриваємо і стерилізуємо 15 хвилин на водяній бані. Чи можна заздалегідь стерилізувати порожні банки, закласти гриби з маринадом і просто закрити.
    Гриби в банках остуджуємо на столі і відправляємо в холодильник. Через 48 годин хрусткі гриби гливи готові!

    Ароматні гливи з цибулею виймаємо з банки в миску, додаємо зелень, рослинне масло і подаємо. Приємного апетиту!