Відмінний рецепт суповий заготовки для розсольнику на зиму з морквою, огірками, помідорами, цибулею і перловою крупою.
Інгредієнти
-
1 склянка
— перлова крупа
-
2 кг.
— огірок (свіжий)
-
4 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 шт.
— морква
-
400 гр.
— помідори
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— оцет (столовий)
-
2 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
-
Готову гарячу заготівлю розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо під кришки. Як заправка для розсольнику охолоне, відправляємо в прохолодне місце і використовуємо у міру необхідності. З банки 0,5 заготовки виходить велика каструля супу розсольник. Приємного апетиту!
Готуємо овочі. Чисті огірки натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо. Даємо постояти підготовленим огіркам 1 годину, щоб виділилося якомога більше рідини. Помідори нарізаємо кубиками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками або тонкими півкільцями. Очищену моркву натираємо на крупній тертці. Моркву з цибулею відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо, поки не придбають золотистий колір.
У велику каструлю викладаємо підготовлені моркву з цибулею, помідори, натерті і віджаті огірки і ретельно промиту перлову крупу. Додаємо оцет і сіль. Доводимо до кипіння й тушкуємо заготовку для розсольнику 40 хвилин.