Відмінний рецепт приготування консервованих помідор з солодким перцем, листям хрону і гілочками кропу.
Інгредієнти
-
5,5 кг.
— помідори (невеликого розміру)
-
2 шт.
— перець (солодкий)
-
6 літрів
— вода
-
1,5 склянки
— оцет (9% столовий)
-
6 ст. л.
— цукор
-
6 ст. л.
— сіль
-
1 ст. л.
— перець (чорний горошок)
-
12 шт.
— лавровий лист
-
12 шт.
— кріп (парасольки)
-
3 шт.
— хрін (листя)
Рецепт приготування
Дволітрові банки (6 шт.) ретельно миємо і ставимо в духовку. Включаємо духовку на 105 градусів і стерилізуємо банки 20 хвилин. Кришки кип’ятимо в каструлі 4-5 хвилин.
Помідори миємо й викладаємо на кухонне рушник.
Листя хрону нарізаємо, парасольки кропу промиваємо, солодкий перець очищаємо від внутрішніх мембран і насіння. Нарізаємо поздовжніми шматочками.
У велику каструлю виливаємо 6 літрів води, додаємо сіль, цукор і оцет. Доводимо до кипіння і кип’ятимо розсіл 3-4 хвилини.
В стерилізовані банки викладаємо по 10 шт. перець горошком, листя хрону, по 2 парасольки кропу, 2 шт. лаврового листа.
Щільно укладаємо помідори. Накриваємо стерилізованими кришками.
Акуратно розливаємо по банках підготовлений розсіл.
Щільно закриваємо кришками або закручуємо кришки спеціальним приладом (залежить від виду банок). Перевертаємо на рушник і залишаємо остигати.
Готові консервовані помідори ставимо в прохолодне місце і насолоджуємося смачними, ароматними помідорками взимку. Приємного апетиту!