Відмінний рецепт приготування ароматної тушкованої сочевиці з ріпчастою цибулею і вершками. Тушкована сочевиця – це ще і відмінний гарнір до смаженим м’яса, курки або риби.
Інгредієнти
-
250 гр.
— сочевиця (червона)
-
150 гр.
— вершки
-
600 мл.
— вода
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
1 ч. л.
— гірчиця
-
2 шт.
— лавровий лист
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Сочевицю ретельно промиваємо у воді 4-5 разів.
Підготовлений нарізану цибулю обсмажуємо в маслі, додаємо гірчицю, томатну пасту.
Вливаємо в каструлю воду і додаємо в бульйон цілі зубчики часнику, сіль і лавровий лист.
Викладаємо підготовлену сочевицю.
Варимо 10 хвилин додаємо в сочевицю вершки.
Тушкуємо червону сочевицю до готовності близько 20 хвилин, часто помішуючи.
Подаємо готову ароматну сочевицю як гарнір або як основне блюдо. Приємного апетиту!