Дуже смачний десерт з простих продуктів в оригінальній подачі: фруктові троянди в листковому тісті з цукром і корицею.
Інгредієнти
-
250 гр.
— тісто (листкове)
-
2 шт.
— яблуко
-
80 гр.
— цукор
-
1/2 шт.
— лимон
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— кориця
-
за смаком
— цукрова пудра
Рецепт приготування
Чисті яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і нарізаємо на тонкі скибочки з шкіркою.
У сковороду викладаємо масло, підготовлені скибочки яблук, цукор, корицю, поливаємо лимонним соком і варимо на повільному вогні близько 10 хвилин. У процесі варіння яблука акуратно перевертаємо шумівкою, щоб не зламати скибочки.
Готове листкове тісто тонко розкачуємо в прямокутник і нарізаємо на смужки шириною 5 см.
На кожну смужку викладаємо розм’якшені скибочки яблук так, щоб половина смужки була вільна, і скибочки перекривали один одного.
Закріплюємо скибочки яблук тестом.
Акуратно згортаємо тісто з яблуками, формуючи троянду. Скибочки яблук повинні добре згинатися, так як їх попередньо відварили. За таким методом готуємо всі залишилися скибочки.
Форми для кексів змащуємо маслом і викладаємо підготовлені яблучні троянди в тесті. Відправляємо красивий десерт в духовку при 180 градусах хвилин на 20.
Готові смачні троянди в тесті виймаємо, повністю остуджуємо, посипаємо троянди цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!