Простий рецепт ароматної солоної оселедця в банку з кільцями цибулі, кружечками лимона і соняшниковою олією.
Інгредієнти
-
1 кг.
— оселедець (солоний, 2-3 шт.)
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— лимон
-
2 шт.
— лавровий лист
-
3-5 шт.
— перець (горошок)
-
1 чашка
— рослинна олія
Рецепт приготування
Солону оселедець промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Гострим ножем розрізаємо черевце, слухаємо нутрощі і промиваємо. Викладаємо підготовлену оселедець на дошку.
Відрізаємо голову, перевертаємо спинкою і робимо досить глибокий надріз по всій спинці. Видаляємо спинний плавець.
Перевертаємо тушку, вставляємо зверху ніж між тілом і шкірою, знімаємо шкіру легко. Повторюємо з іншого боку.
Вставляємо ніж між тілом і великою кісткою, обережно відокремлюємо від кісток і відрізаємо біля основи хвоста. Робимо так само з іншою половиною.
Готові половинки філе очищаємо руками або пінцетом від видимих кісток і готове філе.
Підготовлене філе оселедця нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю — кільцями, лимон кружальцями.
У літрову банку на дно викладаємо ¼ частину цибулі і лавровий лист.
Додаємо ¼ частину підготовленого лимона, вливаємо трохи олії і викладаємо ¼ частина оселедця.
Повторюємо шари у такій послідовності ще 3 рази, підливаючи олію і додаючи між шарами горошки перцю. Банку з оселедцем закриваємо і відправляємо в холодильник на 23-24 години. Ароматне філе оселедця подаємо з вареною картоплею і свіжим хлібом. Приємного апетиту!