Солона оселедець з цибулею та олією


Простий рецепт ароматної солоної оселедця в банку з кільцями цибулі, кружечками лимона і соняшниковою олією.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — оселедець (солоний, 2-3 шт.)

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — лимон

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 3-5 шт.

    — перець (горошок)

  • 1 чашка

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Солону оселедець промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Гострим ножем розрізаємо черевце, слухаємо нутрощі і промиваємо. Викладаємо підготовлену оселедець на дошку.


    Відрізаємо голову, перевертаємо спинкою і робимо досить глибокий надріз по всій спинці. Видаляємо спинний плавець.


    Перевертаємо тушку, вставляємо зверху ніж між тілом і шкірою, знімаємо шкіру легко. Повторюємо з іншого боку.


    Вставляємо ніж між тілом і великою кісткою, обережно відокремлюємо від кісток і відрізаємо біля основи хвоста. Робимо так само з іншою половиною.


    Готові половинки філе очищаємо руками або пінцетом від видимих кісток і готове філе.


    Підготовлене філе оселедця нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю — кільцями, лимон кружальцями.


    У літрову банку на дно викладаємо ¼ частину цибулі і лавровий лист.


    Додаємо ¼ частину підготовленого лимона, вливаємо трохи олії і викладаємо ¼ частина оселедця.

    Повторюємо шари у такій послідовності ще 3 рази, підливаючи олію і додаючи між шарами горошки перцю. Банку з оселедцем закриваємо і відправляємо в холодильник на 23-24 години. Ароматне філе оселедця подаємо з вареною картоплею і свіжим хлібом. Приємного апетиту!