Смажене філе тріски з соусом


Відмінний рецепт приготування дуже смачної смаженої риби тріски з соусом.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — тріска (філе)

  • 1/2 чашки

    — борошно (пшеничне)

  • 1 шт

    — куряче яйце

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для соусу

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (середнього розміру)

  • 1 шт.

    — огірок (солоний середнього розміру)

  • 1 чашка

    — майонез

  • 1 чашка

    — сметана

  • 1 ч. л.

    — гірчиця

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цибулю дрібно нарізаємо, вкладаємо в невелику миску, додаємо 1-2 ч. л. 9% оцту і доливаємо води, покриваючи повністю цибулю. Маринуємо протягом 2-3 хвилин.
    Солоний огірок і петрушку дрібно нарізаємо.

    Готуємо соус: у миску викладаємо маринована цибуля, огірок, петрушку. Додаємо майонез, сметану і гірчицю. Приправляємо сіллю і перцем. Соус до риби готовий.

    Окремо на тарілки насипаємо борошно, панірувальні сухарі і посипаємо сіллю і перцем. У невеликій мисці збиваємо виделкою яйце.

    У сковороді розігріваємо велику кількість рослинного масла. Шматочки філе опускаємо спочатку в борошно, потім в яйце і сухарі. Обсмажуємо рибу протягом 2-3 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

  • Викладаємо на тарілку смажене філе тріски з соусом, додаємо гарнір добре підійде варена картопля, горох і часточка лимона) і подаємо.

    Приємного апетиту!