Відмінний рецепт приготування дуже смачної смаженої риби тріски з соусом.
Інгредієнти
-
600 гр.
— тріска (філе)
-
1/2 чашки
— борошно (пшеничне)
-
1 шт
— куряче яйце
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
для смаження
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Для соусу
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (середнього розміру)
-
1 шт.
— огірок (солоний середнього розміру)
-
1 чашка
— майонез
-
1 чашка
— сметана
-
1 ч. л.
— гірчиця
-
2 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Викладаємо на тарілку смажене філе тріски з соусом, додаємо гарнір добре підійде варена картопля, горох і часточка лимона) і подаємо.
Приємного апетиту!
Цибулю дрібно нарізаємо, вкладаємо в невелику миску, додаємо 1-2 ч. л. 9% оцту і доливаємо води, покриваючи повністю цибулю. Маринуємо протягом 2-3 хвилин.
Солоний огірок і петрушку дрібно нарізаємо.
Готуємо соус: у миску викладаємо маринована цибуля, огірок, петрушку. Додаємо майонез, сметану і гірчицю. Приправляємо сіллю і перцем. Соус до риби готовий.
Окремо на тарілки насипаємо борошно, панірувальні сухарі і посипаємо сіллю і перцем. У невеликій мисці збиваємо виделкою яйце.
У сковороді розігріваємо велику кількість рослинного масла. Шматочки філе опускаємо спочатку в борошно, потім в яйце і сухарі. Обсмажуємо рибу протягом 2-3 хвилин з кожного боку на середньому вогні.