Простий рецепт ароматної смаженої скумбрії на сковороду з шматочком вершкового масла і гілочкою розмарину.
Інгредієнти
-
1 шт.
— скумбрія
-
10 гр.
— вершкове масло
-
1 гілочка
— розмарин
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (свіжозмелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Скумбрію потрошимо і добре промиваємо.
Відрізаємо плавники, голову і хвіст. На підготовленій скумбрії робимо з кожної сторони неглибокі розрізи і збризкуємо рослинною олією (1 ст. л.).
Додаємо всередину риби гілочку розмарину і шматочок вершкового масла.
Посипаємо зверху тушку сіллю і свіжомеленим перцем.
Викладаємо підготовлену скумбрія в гаряче масло (1 ст. л.).
Обсмажуємо на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку, потім зменшуємо вогонь, накриваємо і смажимо ще 5 хвилин.
До такої рибі відмінно підійде свіжий салат з помідорів: 10 шт. помідор черрі ріжемо навпіл, додаємо 5 нарізаних листя м’яти, поливаємо все соком лайма, додаємо оливкову олію, сіль і перемішуємо.
Готову смачну скумбрію подаємо гарячою з ароматним салатиком. Приємного апетиту!