Смажена скумбрія на сковороді


Простий рецепт ароматної смаженої скумбрії на сковороду з шматочком вершкового масла і гілочкою розмарину.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — скумбрія

  • 10 гр.

    — вершкове масло

  • 1 гілочка

    — розмарин

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Скумбрію потрошимо і добре промиваємо.


    Відрізаємо плавники, голову і хвіст. На підготовленій скумбрії робимо з кожної сторони неглибокі розрізи і збризкуємо рослинною олією (1 ст. л.).


    Додаємо всередину риби гілочку розмарину і шматочок вершкового масла.


    Посипаємо зверху тушку сіллю і свіжомеленим перцем.


    Викладаємо підготовлену скумбрія в гаряче масло (1 ст. л.).


    Обсмажуємо на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку, потім зменшуємо вогонь, накриваємо і смажимо ще 5 хвилин.


    До такої рибі відмінно підійде свіжий салат з помідорів: 10 шт. помідор черрі ріжемо навпіл, додаємо 5 нарізаних листя м’яти, поливаємо все соком лайма, додаємо оливкову олію, сіль і перемішуємо.

    Готову смачну скумбрію подаємо гарячою з ароматним салатиком. Приємного апетиту!