Шашлик з фаршированих овочів


Оригінальний рецепт смачних шашликів з фаршированих кабачків, перцю і баклажанів.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 800 гр.

    — баранина (ягня без кісток)

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • 2 щіпки

    — сіль

Для овочів:

  • 4 шт.

    — перець (солодкий)

  • 2 шт.

    — кабачок

  • 4 шт.

    — баклажан (невеликі)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Верхівки у перців зрізаємо, видаляємо насіння і мембрани. У чистих баклажанів зрізаємо невеликі частини з кожної сторони і видаляємо серцевину (якщо баклажани довгі, то розрізаємо навпіл). У кабачків так само зрізаємо невеликі частини з кожної сторони, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину. Заготовки з овочів не повинні вийде вище 10 див.
    В окропі відварюємо окремо кабачки 4 хвилини, баклажани — 3 хвилини, перець — 4 хвилини і відразу опускаємо в крижану воду.

    Баранину ріжемо на невеликі шматки, цибулю з часником очищаємо і все пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо сухарі, чорний перець, сіль і перемішуємо.


    Овочі з внутрішньої сторони натираємо сіль і щільно заповнюємо підготовленим баранячим фаршем і, якщо шашлик готуємо заздалегідь, то обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник. Фаршировані овочі необхідно охолодити близько 30 хвилин.

    Деревне вугілля в мангалі розпалюємо і чекаємо, коли полум’я згасне.


    Насаджуємо підготовлені фаршировані овочі на шампури в поперечному напрямку і викладаємо на мангал.


    Смажимо шашлик з фаршированих овочів 20-25 хвилин, постійно перевертаючи, поки фарш з овочами не зарум’яниться.

    Подаємо оригінальний шашлик з фаршу і овочів гарячим. Приємного апетиту!