Оригінальний рецепт смачних шашликів з фаршированих кабачків, перцю і баклажанів.
Інгредієнти
Для начинки:
-
800 гр.
— баранина (ягня без кісток)
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— сухарі (панірувальні)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
2 щіпки
— сіль
Для овочів:
-
4 шт.
— перець (солодкий)
-
2 шт.
— кабачок
-
4 шт.
— баклажан (невеликі)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Верхівки у перців зрізаємо, видаляємо насіння і мембрани. У чистих баклажанів зрізаємо невеликі частини з кожної сторони і видаляємо серцевину (якщо баклажани довгі, то розрізаємо навпіл). У кабачків так само зрізаємо невеликі частини з кожної сторони, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину. Заготовки з овочів не повинні вийде вище 10 див.
В окропі відварюємо окремо кабачки 4 хвилини, баклажани — 3 хвилини, перець — 4 хвилини і відразу опускаємо в крижану воду.
Баранину ріжемо на невеликі шматки, цибулю з часником очищаємо і все пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо сухарі, чорний перець, сіль і перемішуємо.
Овочі з внутрішньої сторони натираємо сіль і щільно заповнюємо підготовленим баранячим фаршем і, якщо шашлик готуємо заздалегідь, то обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник. Фаршировані овочі необхідно охолодити близько 30 хвилин.
Деревне вугілля в мангалі розпалюємо і чекаємо, коли полум’я згасне.
Насаджуємо підготовлені фаршировані овочі на шампури в поперечному напрямку і викладаємо на мангал.
Смажимо шашлик з фаршированих овочів 20-25 хвилин, постійно перевертаючи, поки фарш з овочами не зарум’яниться.
Подаємо оригінальний шашлик з фаршу і овочів гарячим. Приємного апетиту!