Яйце в беконі


Яйця в беконі, приготовані у форми для кексів або мафінів — це оригінальна ідея для швидкого і легкого сніданку або вечері для всієї родини.

Інгредієнти

  • 6 скибочок

    — бекон

  • 6 скибочок

    — хліб

  • 80 гр.

    — сир (твердих сортів)

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Розігріваємо Сковороду на середньому вогні і обсмажуємо скибочки бекону протягом 3-4 хвилин. Бекон не повинен засмажиться до хрусткої скоринки. Приправляємо сіллю і перцем. Викладаємо на паперові рушники.
    Якщо використовуємо копчений бекон, то його не обсмажуємо.

    Приготуємо форму для кексів або мафінів. Вирізаємо з хліба невеликі кружечки, щоб вони помістилися на дно форми. Викладаємо хліб на дно, навколо кожної форми розміщуємо скибочки бекону, потім трохи натертого сиру і акуратно розбиваємо в кожну форму по одному яйцю, зберігаючи жовтки цілими. Приправляємо сіллю і перцем.

  • Відправляємо яйця в беконі запікатися в духовку протягом 10-15 хвилин. Виймаємо, ножем акуратно прорізаємо по краях форми, викладаємо яйця на тарілки і подаємо.

    Приємного апетиту!