Простий рецепт салату з вареним свинячим мовою, маринованими печерицями, солоними огірками, зеленню і часником. Відмінно підійде для святкового столу.
Інгредієнти
-
2 шт.
— свинина (язик відварний)
-
1 банку
— печериці (мариновані, 280 гр.)
-
5 шт.
— огірок (солоні)
-
5 зубчиків
— часник
-
350 гр.
— майонез
-
1/2 пучка
— кріп
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинячий язик ретельно промиваємо, соскабливаем ножем, заливаємо водою і за смаком додаємо очищені овочі (цибуля ріпчаста, корінь петрушки, моркву, корінь пастернаку тощо), сіль, лавровий лист, горошини перцю. При закипання знімаємо піну, накриваємо і варимо на повільному вогні 1 годину (шкірка з мови має вільно відділятися).
З готового свинячого мови знімаємо шкірку, остуджуємо і ріжемо на великі шматочки, кріп з часником нарізаємо дрібно, солоні огірки розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо впоперек тонкими скибочками. Печериці зливаємо і нарізаємо тонкими скибочками.
Підготовлені свинячий язик, гриби, огірки, кріп, часник викладаємо в миску, додаємо мелений перець і майонез. Добре перемішуємо ароматний салат і пробуємо на сіль.
Дуже смачний салатик з мовою розкладаємо порціями на листя салату або подаємо у великому салатнику. Прикрашаємо петрушкою і шматочками червоного перцю. Приємного апетиту!