Салат «Гранатовий браслет» з куркою, волоськими горіхами і грибами

Починаємо готувати салат.

Інгредієнти:

  • Картопля середній — 3 шт.
  • Буряк середня — 1 шт.
  • Морква велика — 1 шт.
  • Гриби гливи — 150 р.
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Яйця — 3 шт.

  • Волоські горіхи — 1/4 склянки
  • Свинина відварна (буженина не жирна) — 150 р.
  • Майонез — 200-250 р.
  • Гранат великий — половина граната
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  • Картопля, буряк, морква, зварити до готовності, натерти на крупній тертці.

  • Яйця зварити круто, почистити і натерти на крупній тертці.

  • Гриби зварити окремо до готовності, вийняти, дрібно порізати.
  • Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками.

  • На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити цибулю і гриби до готовності, викласти на тарілку і дати охолонути.

  • Гранат почистити і вилущити зерна.

  • Горіхи дрібно порубати або порізати.
  • М’ясо дрібно нарізати соломкою.
  • Поєднати горіхи і м’ясо.

  • Для того, щоб отримати салат у формі браслета, беремо тарілку і ставимо в центр склянку або стопку.
  • Починаємо викладати салат шарами навколо склянки.

  • Перший шар -терта картопля, солимо, заправляємо майонезом.

  • Другий шар — тертий буряк і майонез.

  • Третій шар — терта морква і майонез.

  • Четвертий шар — горіхи з м’ясом і майонез.

  • П’ятий шар — обсмажені гриби з цибулею і майонез.

  • Останній шостий шар — натерті на крупній тертці яйця,

  • також покрити майонезом.
  • У кожному шарі майонез розрівнюємо, щоб покривав всю поверхню.
  • Акуратно сформувати салат, щоб вийшов рівний коло, легенько ущільнити ложкою верхню і бічні сторони.

Салат поставити на кілька годин у холодильник, дати просочитися. Перед подачею на стіл салат вийняти з холодильника, поверхню салату акуратно обкласти зернами граната. Вийняти склянку з середини, легенько покручивая.

Всю цю красу поставити на новорічний стіл. Покласти до салату лопаточку і ніж.

Приємного апетиту!