Починаємо готувати салат.
Інгредієнти:
- Картопля середній — 3 шт.
- Буряк середня — 1 шт.
- Морква велика — 1 шт.
- Гриби гливи — 150 р.
- Цибуля — 1 середня головка
- Яйця — 3 шт.
- Волоські горіхи — 1/4 склянки
- Свинина відварна (буженина не жирна) — 150 р.
- Майонез — 200-250 р.
- Гранат великий — половина граната
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Картопля, буряк, морква, зварити до готовності, натерти на крупній тертці.
- Яйця зварити круто, почистити і натерти на крупній тертці.
- Гриби зварити окремо до готовності, вийняти, дрібно порізати.
- Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками.
- На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити цибулю і гриби до готовності, викласти на тарілку і дати охолонути.
- Гранат почистити і вилущити зерна.
- Горіхи дрібно порубати або порізати.
- М’ясо дрібно нарізати соломкою.
- Поєднати горіхи і м’ясо.
- Для того, щоб отримати салат у формі браслета, беремо тарілку і ставимо в центр склянку або стопку.
- Починаємо викладати салат шарами навколо склянки.
- Перший шар -терта картопля, солимо, заправляємо майонезом.
- Другий шар — тертий буряк і майонез.
- Третій шар — терта морква і майонез.
- Четвертий шар — горіхи з м’ясом і майонез.
- П’ятий шар — обсмажені гриби з цибулею і майонез.
- Останній шостий шар — натерті на крупній тертці яйця,
- також покрити майонезом.
- У кожному шарі майонез розрівнюємо, щоб покривав всю поверхню.
- Акуратно сформувати салат, щоб вийшов рівний коло, легенько ущільнити ложкою верхню і бічні сторони.
Салат поставити на кілька годин у холодильник, дати просочитися. Перед подачею на стіл салат вийняти з холодильника, поверхню салату акуратно обкласти зернами граната. Вийняти склянку з середини, легенько покручивая.
Всю цю красу поставити на новорічний стіл. Покласти до салату лопаточку і ніж.
Приємного апетиту!