2.3 Млинці, фаршировані печінкою смаженою
Дуже смачні млинці виходять з обсмаженої печінкою. Причому її можна порізати дрібними кубиками, так і перекрутити на м’ясорубці і одержаний фарш обсмажити з цибулею. А щоб печінка не пересохла в процесі приготування, можна додати трохи сметанки або ж майонезу.
Інгредієнти:
- Млинці – 15-20 шт.
- Печінка – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Соняшникова олія — 3 ст. л.
- Сметана – 1 — 2 ст. л.
- Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.
Приготування:
1. Для початку печінку добре промиємо у воді, щоб змити залишки крові. Потім можна її або замочити у воді або молоці, щоб прибрала непотрібна гіркоту. Якщо робите начинку з курячої печінки, то можна цього і не робити.
2. Накрутимо на електро або на звичайній старої м’ясорубці печінковий фарш.
3. Подрібнити цибулю будь-яким зручним для Вас способом.
4. На розігріте на сковороді масло відправляємо пассироваться цибулю до напівготовності.
5. Як тільки цибуля стане напівпрозорим, додаємо до нього печінковий фарш і обсмажуємо до готовності близько 10 хвилин. Зайва волога повинна випаруватися.
6. Поклавши в обсмажений фарш сметану, добре перемішуємо печінкову масу і потомим під кришкою буквально пару хвилин, щоб сметанка встигла всмоктатися в печінку.
7. Викладаємо печінку на кожен млинець і звертаємо його.
8. Укладаємо фаршировані млинчики на змащений маслом деко. Можна зверху злегка змащувати розтопленим вершковим маслом.
9. Відправляємо фаршировані млинчики в розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин, щоб вони стали хрусткими.
Якщо хочеться просто дуже хрустке тісто, то можна в плиті включити додатково режим конвекції або вентилятор і залишити зажариваться ще хвилин на 5.
10. Подавати зі сметаною, кетчупом, зеленню або улюбленим соусом.
Приємного апетиту!