Рецепти дуже смачних оригінальних млинців на Масляну

2.3 Млинці, фаршировані печінкою смаженою

Дуже смачні млинці виходять з обсмаженої печінкою. Причому її можна порізати дрібними кубиками, так і перекрутити на м’ясорубці і одержаний фарш обсмажити з цибулею. А щоб печінка не пересохла в процесі приготування, можна додати трохи сметанки або ж майонезу.

Інгредієнти:

  • Млинці – 15-20 шт.
  • Печінка – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.
  • Сметана – 1 — 2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.

Приготування:

1. Для початку печінку добре промиємо у воді, щоб змити залишки крові. Потім можна її або замочити у воді або молоці, щоб прибрала непотрібна гіркоту. Якщо робите начинку з курячої печінки, то можна цього і не робити.

2. Накрутимо на електро або на звичайній старої м’ясорубці печінковий фарш.

3. Подрібнити цибулю будь-яким зручним для Вас способом.

4. На розігріте на сковороді масло відправляємо пассироваться цибулю до напівготовності.

5. Як тільки цибуля стане напівпрозорим, додаємо до нього печінковий фарш і обсмажуємо до готовності близько 10 хвилин. Зайва волога повинна випаруватися.

6. Поклавши в обсмажений фарш сметану, добре перемішуємо печінкову масу і потомим під кришкою буквально пару хвилин, щоб сметанка встигла всмоктатися в печінку.

7. Викладаємо печінку на кожен млинець і звертаємо його.

8. Укладаємо фаршировані млинчики на змащений маслом деко. Можна зверху злегка змащувати розтопленим вершковим маслом.

9. Відправляємо фаршировані млинчики в розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин, щоб вони стали хрусткими.

Якщо хочеться просто дуже хрустке тісто, то можна в плиті включити додатково режим конвекції або вентилятор і залишити зажариваться ще хвилин на 5.

10. Подавати зі сметаною, кетчупом, зеленню або улюбленим соусом.

Приємного апетиту!