Рецепти дуже смачних оригінальних млинців на Масляну

4.М’ясний пиріг, загорнутий в млинці

Дуже вже люблять пироги, запечені в духовці. Можна замість дріжджового тіста використовувати готові млинці! Так вийде незвичайний листковий пиріг, який сподобається і дорослим і дітям.

Інгредієнти:

  • Млинці – 20 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • М’ясо – 350 гр.
  • Сметана – 3 ст. л. + 1 ст. л. для змащування
  • Яйце – 1 шт.
  • Тертий сир – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 4 ст. л. + 1 ст. л. для змащування

Приготування:

1. М’ясо нарізаємо тонкою соломкою. Для цього бажано, щоб воно було злегка відталим — так буде зручніше стругати.

2. Картопля нашинкуем тонкою соломкою або ж натремо на крупній корейської тертці, щоб вийшли поздовжні бруски буквально підлозі-сантиметрової товщини.

3. Відправляємо м’ясну соломку на розігріту сковороду з соняшниковою олією (2 ст. л. масла) і обсмажуємо до готовності. Знімаємо мяско на тарілку, щоб скло зайве масло.

4. Подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом.

5. У сковороду додаємо олію (ще 2 ст. л.) і закидаємо в нього смажитися цибулю і картопляну соломку. Вона приготується дуже швидко, хвилини за 3 – головне, її не пересмажити і не засушити!

6. У великій мисці з’єднуємо м’ясну і картопляну соломки, присмачую сметаною, злегка присаливаем, перчимо й перемішуємо, щоб соломинки не перетворилися на кашу.

7. У велику чавунну сковороду або форму для запікання викладаємо шаром млинці так, щоб вони повністю покривали дно і звисали з країв.

8. Рівномірним шаром викладаємо частину начинки, щоб вийшов приблизно півтора сантиметровий шар.

9. Зверху викладаємо млинці, щоб начинка була повністю під ними прихована.

10. Знову викладаємо шар начинки і вкриваємо млинцями. Так повторювати чергування шарів до тих пір, поки не закінчиться начинка.

11. Звисають по краях млинці, загорнути в центр отриманого пирога і зверху вкрити останніми млинцями.

12. Щоб верхній млинцевий шар не підгорів при запіканні, змішуємо сметану з сиром і яйцем і гарненько збиваємо до густої консистенції. Отриману масу розмазуємо рівним шаром по верху пирога і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Бажано, щоб навколо пирога, хоча б на пару сантиметрів вище, залишалися бортики форми або сковороди, щоб сирно-сметанна шапочка не розтеклася по всій духовці, а залишилася поверх пирога і частково просочила пиріг.

13. Подавати до столу в гарячому вигляді, переклавши на велике блюдо або нарізавши на порційні шматки.

Приємного апетиту!