4.М’ясний пиріг, загорнутий в млинці
Дуже вже люблять пироги, запечені в духовці. Можна замість дріжджового тіста використовувати готові млинці! Так вийде незвичайний листковий пиріг, який сподобається і дорослим і дітям.
Інгредієнти:
- Млинці – 20 шт.
- Картопля – 3 шт.
- М’ясо – 350 гр.
- Сметана – 3 ст. л. + 1 ст. л. для змащування
- Яйце – 1 шт.
- Тертий сир – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Соняшникова олія – 4 ст. л. + 1 ст. л. для змащування
Приготування:
1. М’ясо нарізаємо тонкою соломкою. Для цього бажано, щоб воно було злегка відталим — так буде зручніше стругати.
2. Картопля нашинкуем тонкою соломкою або ж натремо на крупній корейської тертці, щоб вийшли поздовжні бруски буквально підлозі-сантиметрової товщини.
3. Відправляємо м’ясну соломку на розігріту сковороду з соняшниковою олією (2 ст. л. масла) і обсмажуємо до готовності. Знімаємо мяско на тарілку, щоб скло зайве масло.
4. Подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом.
5. У сковороду додаємо олію (ще 2 ст. л.) і закидаємо в нього смажитися цибулю і картопляну соломку. Вона приготується дуже швидко, хвилини за 3 – головне, її не пересмажити і не засушити!
6. У великій мисці з’єднуємо м’ясну і картопляну соломки, присмачую сметаною, злегка присаливаем, перчимо й перемішуємо, щоб соломинки не перетворилися на кашу.
7. У велику чавунну сковороду або форму для запікання викладаємо шаром млинці так, щоб вони повністю покривали дно і звисали з країв.
8. Рівномірним шаром викладаємо частину начинки, щоб вийшов приблизно півтора сантиметровий шар.
9. Зверху викладаємо млинці, щоб начинка була повністю під ними прихована.
10. Знову викладаємо шар начинки і вкриваємо млинцями. Так повторювати чергування шарів до тих пір, поки не закінчиться начинка.
11. Звисають по краях млинці, загорнути в центр отриманого пирога і зверху вкрити останніми млинцями.
12. Щоб верхній млинцевий шар не підгорів при запіканні, змішуємо сметану з сиром і яйцем і гарненько збиваємо до густої консистенції. Отриману масу розмазуємо рівним шаром по верху пирога і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Бажано, щоб навколо пирога, хоча б на пару сантиметрів вище, залишалися бортики форми або сковороди, щоб сирно-сметанна шапочка не розтеклася по всій духовці, а залишилася поверх пирога і частково просочила пиріг.
13. Подавати до столу в гарячому вигляді, переклавши на велике блюдо або нарізавши на порційні шматки.
Приємного апетиту!