1.Салат з млинців
Якось в гостях мені дуже сподобався ніжних м’ясний салатик, у складі якого були… нарізані соломкою млинці!!! Вони надають ніжність і додаткову поживність, тому салат з ними дуже сподобається чоловікам.
Інгредієнти:
- Готові млинці – 4 штуки
- Варене м’ясо – 300 гр.
- Варене куряче яйце – 2 шт.
- Мариновані гриби – 3 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль, спеції – за смаком.
Приготування:
1. Млинці складаємо у формі трубочки і нарізаємо тонкими кільцями приблизно трьохміліметрової ширини, а потім прямо поперек них проводимо гострим ножем так, щоб утворилися невеликі смужки.
2. Нарізаємо варене м’ясо тонкою соломкою.
Можна використовувати як яловичину, так і курку. Бажано, щоб м’ясо отваривалось заздалегідь в злегка підсоленій воді.
3. Подрібнюємо яйця будь-яким зручним способом. Але найкраще вони будуть виглядати, якщо їх теж нашаткувати соломкою.
4. Мариновані грибочки промиваємо в проточній воді, щоб змилися зайва солкость і слиз. Нарізаємо їх невеликими поздовжніми шматочками – в ідеалі теж соломкою.
5. Цибулю шаткуємо півкільцями, складаємо в друшляк і злегка обдаємо окропом, щоб з нього пішла гіркота, і даємо стекти воді.
6. У велику чашу відправляємо м’ясну, грибну, яєчну і цибульну нарізку. Злегка солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Гарненько перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній салатної маси.
7. Щоб млинці не розкисло в салаті від майонезу, посипаємо їх прямо зверху на перекладений на красиве блюдо салат або додаємо і перемішуємо прямо перед подачею на стіл.
Приємного апетиту!