Нижче я пропоную вам два рецепти, не дивуйтеся, що два, здавалося б, різні страви, розміщені у цій статті я пропоную одне з них зробити гарніром іншого, в кінці статті ви все зрозумієте. Здавалося б, усі знають, як ці страви готувати. Я спеціально подивився в інтернеті, перед тим, як показувати ці рецепти вам. Так, є схожі, але таких немає, причому один (другий) німецька, хоча ви напевно чули, що Німеччина не особливо славиться своєю кухнею, незважаючи на це, я обожнюю їхні свинячі ніжки з капустою і всілякі сосиски і сардельки, а перший схожий на італійський, хоча це змішаний рецепт і чомусь все описують тільки його половину.
Тут ви знайдете повний опис приготування макаронних виробів з овочевим соусом і сливами, а також печінка з ананасами.
Покроковий рецепт приготування смачної локшина з соусом.
Інгредієнти:
Для соусу:
- Цибуля — 1 велика головка
- Помідори — 3 шт.
- Кабачок — цукіні — 1 шт. середній
- Перець солодкий — 1 шт.
- Сливи — 200 р.
- Олія оливкова — 0,5 склянки
- Листочки м’яти — 1 ч. л. свіжої або половина чайної ложки сухої
- Базилік — 1 ч. л. свіжого або половина чайної ложки сухого
Макаронні вироби:
- Бантики — 400-500 р.
- Масло рослинне — 1 ст. л.
- Вода — 4-5 л.
Приготування:
- Цибулину очистити.
- Помідори вимити, обсушити, вирізати неїстівні серцевинки.
- Кабачок обрізати кінчики, вимити, обсушити.
- У солодкого перцю вирізати стрижень, вийняти насіння, видалити білі перегородки, обсушити.
- Цибулю, помідори, кабачки, солодкий перець нарізати дрібними кубиками.
- Сливи вимити, обсушити, розрізати навпіл або на 4 частини, видалити кісточки.
- У сковороду або каструлю налити олію, нагріти, покласти нарізану цибулю, обсмажити до м’якості, ми переклали з каструлі в сковороду, потрібно було каструлю звільнити.
- додати кабачки, помідори, перець, сливи, приправити базиліком, м’ятою, сіллю і перцем, перемішати і тушкувати 10-15 хвилин при закритій кришці.
- В кінці гасіння приправити цукром за смаком і відставити в сторону, для охолодження.
- У велику каструлю налити воду, посолити, додати ложку рослинного масла, довести до кипіння, опустити «бантики», варити 8-10 хвилин, до готовності.
- Відкинути на друшляк, дати стекти воді (не промиваючи).
Викласти бантики на блюдо, зверху залити остившім соусом.
Рецепт приготування печінки з ананасом і цибулею.
Інгредієнти:
- Теляча або свиняча печінка – 4 шматки, близько 100 р. Кожен
- Молоко – 0,5-3/4 склянки
- Борошно – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 80 р.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 невеликі цибулини
- Ананас консервований – 250 р. (кружечками)
- Сіль
Приготування:
- Яловича, теляча або свиняча печінка буде ніжніше, якщо її потримати в холодному молоці годину-дві, перед смаженням.
- Печінка промокнути, обсушити, зняти тонку плівку, при необхідності видалити сухожилля, трубки, обваляти в борошні.
- У сковороді розігріти 50 р. вершкового масла і обсмажити на ньому печінка, по 5 хвилин з кожної сторони, злегка посипавши сіллю.
- Печінка зняти зі сковороди, відкласти в тепле місце.
- Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити до коричневого кольору, на вершковому маслі, що залишилося, в іншій сковороді.
- Кружечки ананасів вийняти з банки, дати стекти соку і обсмажити в сковороді з цибулею до золотистого кольору.
- Цибулю і ананаси зняти зі сковороди і покласти на теплу тарілку.
- Що залишився соус після смаження цибулі і ананаса вилити в сковороду, де смажилася печінка, додати 2-3 столові ложки води, довести до кипіння і процідити.
На тепле блюдо викласти печінку, цибулю і ананаси. Шматки печінки облити процідженим соусом.
Гарніри, якщо хочете можна використовувати будь-які. Дуже підходить до печінки картопля, овочі, макарони.
Ми використовували в якості гарніру, приготовані за описаним рецептом, бантики з овочами. Вийшло дуже смачно.
Приємного апетиту!