Рецепт смачної локшини з овочевим соусом і сливами, з фото

Нижче я пропоную вам два рецепти, не дивуйтеся, що два, здавалося б, різні страви, розміщені у цій статті я пропоную одне з них зробити гарніром іншого, в кінці статті ви все зрозумієте. Здавалося б, усі знають, як ці страви готувати. Я спеціально подивився в інтернеті, перед тим, як показувати ці рецепти вам. Так, є схожі, але таких немає, причому один (другий) німецька, хоча ви напевно чули, що Німеччина не особливо славиться своєю кухнею, незважаючи на це, я обожнюю їхні свинячі ніжки з капустою і всілякі сосиски і сардельки, а перший схожий на італійський, хоча це змішаний рецепт і чомусь все описують тільки його половину.

Тут ви знайдете повний опис приготування макаронних виробів з овочевим соусом і сливами, а також печінка з ананасами.

Покроковий рецепт приготування смачної локшина з соусом.

Інгредієнти:

Для соусу:

  • Цибуля — 1 велика головка

  • Помідори — 3 шт.

  • Кабачок — цукіні — 1 шт. середній

  • Перець солодкий — 1 шт.

  • Сливи — 200 р.

  • Олія оливкова — 0,5 склянки

  • Листочки м’яти — 1 ч. л. свіжої або половина чайної ложки сухої

  • Базилік — 1 ч. л. свіжого або половина чайної ложки сухого
Макаронні вироби:

  • Бантики — 400-500 р.

  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Вода — 4-5 л.

Приготування:

  • Цибулину очистити.
  • Помідори вимити, обсушити, вирізати неїстівні серцевинки.
  • Кабачок обрізати кінчики, вимити, обсушити.
  • У солодкого перцю вирізати стрижень, вийняти насіння, видалити білі перегородки, обсушити.

  • Цибулю, помідори, кабачки, солодкий перець нарізати дрібними кубиками.

  • Сливи вимити, обсушити, розрізати навпіл або на 4 частини, видалити кісточки.

  • У сковороду або каструлю налити олію, нагріти, покласти нарізану цибулю, обсмажити до м’якості, ми переклали з каструлі в сковороду, потрібно було каструлю звільнити.

  • додати кабачки, помідори, перець, сливи, приправити базиліком, м’ятою, сіллю і перцем, перемішати і тушкувати 10-15 хвилин при закритій кришці.

  • В кінці гасіння приправити цукром за смаком і відставити в сторону, для охолодження.

  • У велику каструлю налити воду, посолити, додати ложку рослинного масла, довести до кипіння, опустити «бантики», варити 8-10 хвилин, до готовності.

  • Відкинути на друшляк, дати стекти воді (не промиваючи).

Викласти бантики на блюдо, зверху залити остившім соусом.

Рецепт приготування печінки з ананасом і цибулею.

Інгредієнти:

  • Теляча або свиняча печінка – 4 шматки, близько 100 р. Кожен
  • Молоко – 0,5-3/4 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 80 р.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 невеликі цибулини
  • Ананас консервований – 250 р. (кружечками)
  • Сіль

Приготування:

  • Яловича, теляча або свиняча печінка буде ніжніше, якщо її потримати в холодному молоці годину-дві, перед смаженням.

  • Печінка промокнути, обсушити, зняти тонку плівку, при необхідності видалити сухожилля, трубки, обваляти в борошні.

  • У сковороді розігріти 50 р. вершкового масла і обсмажити на ньому печінка, по 5 хвилин з кожної сторони, злегка посипавши сіллю.

  • Печінка зняти зі сковороди, відкласти в тепле місце.

  • Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити до коричневого кольору, на вершковому маслі, що залишилося, в іншій сковороді.

  • Кружечки ананасів вийняти з банки, дати стекти соку і обсмажити в сковороді з цибулею до золотистого кольору.
  • Цибулю і ананаси зняти зі сковороди і покласти на теплу тарілку.
  • Що залишився соус після смаження цибулі і ананаса вилити в сковороду, де смажилася печінка, додати 2-3 столові ложки води, довести до кипіння і процідити.

На тепле блюдо викласти печінку, цибулю і ананаси. Шматки печінки облити процідженим соусом.

Гарніри, якщо хочете можна використовувати будь-які. Дуже підходить до печінки картопля, овочі, макарони.

Ми використовували в якості гарніру, приготовані за описаним рецептом, бантики з овочами. Вийшло дуже смачно.

Приємного апетиту!