Смачна традиційна паска із здобного тіста з додаванням родзинок.
Інгредієнти
Для тіста:
-
6 чашок
— мука
-
2 чашки
— молоко (тепле)
-
1 1/2 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
200 гр.
— вершкове масло (розтоплене)
-
6 шт.
— куряче яйце
-
2 чашки
— ізюм
-
1 склянка
— цукор
-
2 ч. л.
— ванільний екстракт
Для глазурі:
-
2 чашки
— цукрова пудра
-
3 ст. л.
— молоко
-
за смаком
— кондитерська посипання (для пасок)
Рецепт приготування
Тепле молоко (не вище 38 градусів) змішуємо з дріжджами і 2 чашками борошна. Накриваємо дріжджову суміш і залишаємо на столі на 30 хвилин.
Курячі жовтки відділяємо від білків і збиваємо в піну жовтки зі склянкою цукру. В іншій мисці збиваємо в піну білки.
У піняву дріжджову суміш додаємо підготовлену суміш з жовтків і цукру.
Перемішуємо.
Додаємо остигле розтоплене масло, ванільний екстракт і збиті білки.
Перемішуємо міксером (або руками) суміш і додаємо порціями борошно (4 чашки).
Замішуємо для пасок гладке еластичне тісто як на фото. Накриваємо і залишаємо на столі на 1 годину.
За 15 хвилин до готовності тіста замочуємо родзинки в теплій воді, потім віджимаємо.
Викладаємо підготовлені родзинки в тісто, перемішуємо, накриваємо і залишаємо ще на 1 годину.
Через 1 годину руки змащуємо маслом, ділимо на 3 частини тісто з родзинками і викладаємо у змащені форми. Накриваємо форми і залишаємо ще на 30 хвилин.
Випікаємо ароматні паски в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки паски не покриються коричневою скоринкою. Остуджуємо паски до кімнатної температури.
Цукрову пудру перемішуємо з молоком.
Суміш для глазурі вливаємо в кондитерський мішок і щедро поливаємо остиглі паски.
Посипаємо смачні паски посипанням і залишаємо до повного застигання глазурі.
Нарізаємо ароматні паски і насолоджуємося. Приємного апетиту!